Boeken

Conditie&Kracht, bouwen aan de conditie na kanker

Thuis werken aan de conditie na kanker? Dat kan nu met behulp van het boek ‘Conditie & Kracht’ van auteurs Bert Poelman en Aletta den Hartog. De opbrengst van dit boek komt ten goede aan Stichting de Ultieme Uitdaging. Bert Poelman legt uit hoe het boek tot stand is gekomen: “Conditie- en krachttraining spelen tot nu toe nauwelijks een rol in de totale behandeling van kanker. Toch is het voor kankerpatiënten goed mogelijk om aan de conditie te werken. Onderzoek heeft aangetoond dat een goede algemene conditie het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam verhoogt. Ook onze ervaring vanuit Stichting de Ultieme Uitdaging leert, dat een goede conditie een belangrijke fysieke bijdrage levert aan zowel de voorbereiding op de operatie, chemokuren en bestraling als aan het herstel daarna. Aan de hand van vele fotovoorbeelden en tekstuele uitleg hebben we geprobeerd om een zo eenvoudig en duidelijk mogelijke instructie te geven voor de uitvoering van de diverse oefeningen. Zo willen we (ex)kankerpatiënten op weg helpen en stimuleren om ook thuis te werken aan conditie en kracht. En te bouwen aan de kwaliteit van hun leven.”

Boeken

Kanker in Beeld 2009

Kanker in Beeld 2009

Het boek Kanker in Beeld - verwoorden verklanken verbeelden verwerken  uit 2009 laat zien hoe mensen kracht, steun en troost ontlenen aan creatieve expressie. Het hart van het boek is een selectie van ongeveer honderd beeldende werken, gemaakt door mensen die met kanker geconfronteerd zijn.

Kanker in Beeld - 2003

Kanker in Beeld - 2003

Kanker in Beeld - verwerking door creatieve expressie.

Dit boek is uitgebracht naar aanleiding van de manifestatie Kanker in Beeld in 2003. Het bevat 132 pagina's met creatieve werken van kankerpatiënten en hun naasten, en beschouwingen van therapeuten en andere zorgprofessionals.

Afrikaanse tempering

Afrikaanse temperingZin in Kleuren?

Zin in Kleuren?

Zin in Kleuren? is een kleurboek voor volwassenen met een chronische ziekte. Het boek bestaat uit prachtige kleurplaten van dieren. Bij de kleurplaten van de verschillende dieren staan reflectievragen en tips. 

Kleurboek "Bloemen uit Istanbul"

Kleurboek "Bloemen uit Istanbul"

Wij, Greet Haasnoot en Annelies Bakker, moeder en dochter, hebben een lijntje uitgezet: het maken en uitgeven van kleurboeken voor volwassenen. Omdat we ervan overtuigd zijn dat kleuren helpt om even een moment voor jezelf te nemen, de tijd door te komen of je zorgen opzij te zetten. Het idee komt van Greet. Zij ervoer van heel dichtbij hoe kleuren kan helpen bij ernstig zieke mensen.

 


'Een geslaagd leven'

'Een geslaagd leven'

'Een geslaagd leven' (jan. 2013): zo heet de nieuwe roman van oud-actrice Marian Boyer (1954). Het is een aangrijpend verhaal over rouwverwerking in een kleine familie. Hoofdpersonage Ana verliest haar tweelingbroer bij een ongeluk. De dood slaat pijnlijke groeves in het gezin, met verregaande gevolgen.

Kleurboek "Contouren, wachtend op kleur"

Kleurboek "Contouren, wachtend op kleur"

Kleuren werkt ontspannend. Het helpt gedachten en dagelijkse zorgen even helemaal los te laten. Het kan verlichten als mensen lang of in spanning moeten wachten, bijvoorbeeld in het ziekenhuis. Dit 'kleurboek voor volwassenen' bevat prachtige oude motieven uit Japanse tempels. Het enige waar ze nog op wachten is kleur.

Als Sarah Sarah ziet

Als Sarah Sarah ziet

Over het boekje 'Als Sarah Sarah ziet' 13 levenslessen en schilderijen van Sarah Goudsmit
Dit boekje heb ik gemaakt ter gelegenheid van mijn vijftigste verjaardag, vandaar de titel. De titel was er al vanaf het begin. Aan het eind van het maakproces kreeg het opeens een nieuwe dimensie. Het belangrijke thema van 'jezelf zien in wie je werkelijk bent'. Je kan hierover lezen in de dertiende levensles.
Sarah Goudsmit, levenscoach kreeg eind 2009 de diagnose Non Hodgkin Lymfoom in haar milt. In de herfst van 2010 begon ze met schilderlessen.Bemoedigende gedichten voor mensen met kanker

Bemoedigende gedichten voor mensen met kanker

Nadat Carolien Groeneveld (1964) in 2011 te horen had gekregen, dat zij kanker met uitzaaiingen had, onderging zij een verwerkingsproces. Toch hervond zij haar kracht en besloot dit alles in gedichten en eigen illustraties weer te geven. Een stortvloed aan gedachten en gevoelens vloeide uit haar pen. U vindt deze verzameld in dit boekje, waarvan een deel van de opbrengst zal worden gedoneerd aan Stichting Zingen voor je Leven te Almere

Inspiratie - Helna van Stiphout

Inspiratie - Helna van Stiphout

Tijdens haar behandelingen ging Helna van Stiphout schilderen. 'Zonder medisch onderzoek was ik er waarschijnlijk niet meer geweest. Zonder schilderen had ik me nu niet zo goed gevoeld.' Twaalf van haar schilderijen zijn gebundeld in dit boekje. 

(K)anker Los - Jacob Vlieland

(K)anker Los - Jacob Vlieland

Gedurende vele weken verblijf in het ziekenhuis in de periode 2001-2005 werden de plannen voor een vaartocht door Frankrijk concreter. Het anker ging los in 2005. De ervaringen rondom zowel het ziekteproces als de vaartocht legde Jacob Vlieland vast in een dagboek, dat nu is uitgegeven met als titel (k)anker los.

'Ik heb kanker ...' - Peter Kapitein

'Ik heb kanker ...' - Peter Kapitein

Van Peter Kaptein, een van de drijvende krachten achter de Stichting Alpe d'HuZes, verscheen onlangs het boek 'Ik heb kanker ... en ik leef een goed, gelukkig en gezond leven'. Het is nu te koop bij Bol.com. 

Ben effe weg - Irene Jansen

Ben effe weg - Irene Jansen

'Word je weer beter, ja? Nou dan ga ik weer buiten spelen!'. Elk kind reageert anders als zijn ouders doodziek blijken te zijn. In dit boek lees je het verhaal van een gelukkig gezin waarin vader Rob nog niet is bijgekomen van een open hartoperatie als moeder Irene hoort dat zij borstkanker heeft. 

Een verrassend innerlijk - Sandria van Dongen

Een verrassend innerlijk - Sandria van Dongen

In maart 2008 werd er bij Sandria van Dongen chronische lymfatische leukemie geconstateerd. Zij schreef er een boek over.

De kracht van mijn geest - Femke van Rossum

De kracht van mijn geest - Femke van Rossum

Als kanker je leven binnentreedt lijkt de wereld stil te staan, maar niets is minder waar! Juist de dagelijkse beslommeringen houden mij op de been en met een flinke dosis humor en gezonde zelfspot doorloopt Femke van Rossum behandelingen en operaties. 

Vertrouwen - Tineke Kleij-van der Boomen

Vertrouwen - Tineke Kleij-van der Boomen

In dit tweetalige boek vertelt Tineke Kleij- van den Boomen in woord, maar voornamelijk in beeld, over een ingrijpende periode in haar leven. Haar venster op de wereld is daarna totaal veranderd.