Kanker in Beeld 2009

Het boek Kanker in Beeld - verwoorden verklanken verbeelden verwerken laat zien hoe mensen kracht, steun en troost ontlenen aan creatieve expressie. Het hart van het boek is een selectie van ongeveer honderd beeldende werken, gemaakt door mensen die met kanker geconfronteerd zijn. 


Bij de werken zijn korte, persoonlijke toelichtingen opgenomen. Verder laat de publicatie professionals aan het woord: een oncologisch chirurg, een psycholoog en een vaktherapeut beschrijven hun ervaringen met creatieve expressie. Extra aandacht wordt besteed aan de rol die creativiteit voor kinderen kan spelen. Tenslotte gaat het boek in op het korennetwerk 'Zingen voor je Leven', dat in vijf jaar tijd een stormachtige groei doormaakte. 

Dit kleurrijke boek is zeker niet alleen bedoeld voor mensen die zelf met kanker geconfronteerd worden. Iedereen zal de schoonheid, kracht en intimiteit van de werken en de persoonlijke verhalen kunnen waarderen. 

Het boek is uitgebracht naar aanleiding van de manifestatie 'Kanker in Beeld', van vrijdag 11 september t/m donderdag 1 oktober 2009 in de Grote Kerk van Den Haag.  


Bestelinformatie

Titel: Kanker in Beeld

Subtitel: verbeelden, verklanken, verbeelden, verwerken

Auteur: Vos, Paula

Uitgever: Stichting Kanker in Beeld

ISBN: 978-90-814586-1-0

Prijs: € 17,95

Verkoop: via de boekhandels van Selexyz