Ben Cramer zingt belangeloos mee in Oncofonie

7 mei 2012

Musicalster Ben Cramer heeft zijn belangeloze medewerking toegezegd aan de voorstelling 'Oncofonie, symfonie voor je leven' op zondag 16 september in Koninklijk Theater Carre. Dit unieke en eenmalige benefietconcert verbindt alle muzikale disciplines met elkaar en brengt een ode aan het leven. Ben Cramer zal een bewerking van zijn lied 'Hoort Mij Aan Pessimisten' zingen.

De Oncofonie is een ode aan het leven. Een symfonie die de mens bezingt in al zijn kleur, kracht en kwetsbaarheid. Verschillende bekende componisten, musici en artiesten werken samen in deze muzikale ontdekkingsreis waaronder: Liesbeth List, Fay Claassen, Ben Cramer, Hans Dagelet, Esther Apituley, Henny Huisman, Sylvana Simons, Marion Bloem en Elle van Rijn. Vandaag vindt in cafe/restaurant Dauphine in Amsterdam de eerste openbare repetitie plaats voor artiesten, musici en componisten die deelnemen aan de Oncofonie.

Vreugde, troost en kracht
Dat kanker niet het eind van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Dat het ook het begin van lied of zelfs van een unieke symfonie kan zijn, is minder bekend. Elke noot in de 'Oncofonie, symfonie voor je leven' zal vreugde, troost en kracht brengen. Bijna alle muzieksoorten wisselen elkaar af: van klassiek, jazz en wereldmuziek tot Franse chansons, ballade en populaire muziek. In totaal werken meer dan 500 mensen pro deo mee om de benefietvoorstelling tot een succes te maken.

Kanker in Beeld
De opbrengst gaat naar Stichting Kanker in Beeld, die landelijk creatieve en beeldende expressie stimuleert voor mensen die met kanker te maken hebben of hebben gehad. Terwijl artsen zich volop bezig houden met de behandeling, krijgen kankerpatiënten en hun naasten heel wat emoties te verwerken. Psychosociale zorg in de vorm van het zich creatief uiten kan daarbij helpen. Een van de initiatieven van Stichting Kanker in Beeld is het landelijke korennetwerk Zingen voor je Leven. Het eerste Zingen voor je Leven koor startte in 2003. Het succes is inmiddels zo groot dat het aantal koren in Nederland is gegroeid naar 22.

Vreugde
Sylvana Simons zal de presentatie van de 'Oncofonie, symfonie voor je leven' voor haar rekening nemen. Henny Huisman verzorgt tijdens de benefietvoorstelling onder meer een drumsolo. Daarnaast treedt hij op als gastheer voor de koorleden van het korennetwerk Zingen voor je Leven. Ruim 250 artiesten uit het korennetwerk Zingen voor je Leven treden op tijdens de 'Oncofonie, symfonie voor je leven'. Ze laten het publiek op indrukwekkende wijze zien, horen en voelen hoe groot de kracht is van hun saamhorigheid, plezier, steun en positieve energie. Iedereen kan deelgenoot worden van deze belevenis door een of meer muziekmaten te sponsoren via website: www.oncofonie.nl