Eerste 'Spelen voor je leven' van start

31 december 2011

In januari 2012 gaat de eerste 'Spelen voor je leven' van start in het Toon Hermans Huis in Amersfoort. Mensen die te maken hebben met kanker kunnen een tweedelige workshop toneelspelen volgen. Bij voldoende belangstelling zal er een langer speeltraject volgen.

'Spelen voor je leven' vindt plaats op 11 januari en 25 januari van 10.00 tot 13.00 uur. De begeleiding is in handen van theatermaker/schrijver Bernadette Sikkers. 'Met toneelspelen schep je je eigen werkelijkheid', zegt Bernadette. 'Je creëert iets uit het niets en dat kan je een gevoel van ruimte en vrijheid geven.'


Impact
Het op een persoonlijke manier verwerken van de impact die kanker kan hebben, maakt een groot verschil voor de kwaliteit en wijze van leven. Niet alleen het lichaam, maar ook de geest krijgt immers te maken met de ziekte. Tijdens de workshop 'Spelen voor je leven' in het Toon Hermans Huis Amersfoort laat Bernadette deelnemers ervaren hoe toneelspelen kan zorgen voor ontspanning en afleiding.

Meedoen
De workshop bestaat uit: opwarmen met muziek, een kennismakingsspel, een lachoefening, improvisaties en andere theateroefeningen. Na afloop wordt er een korte nabespreking gehouden. Iedereen die te maken heeft met de ziekte kanker is welkom, ook ex-kankerpatiënten, naasten en nabestaanden. Ervaring met toneelspelen is niet nodig. De eigen bijdrage voor de tweedelige theaterworkshop is 10 euro per persoon (inclusief consumpties)

Locatie: Toon Hermans Huis Amersfoort
Meer informatie of aanmelden: 033-4655227 of info@thha.nl