Vormen

Het is erg ingrijpend als je de diagnose kanker krijgt. De ziekte en de behandeling kunnen gepaard gaan met gevoelens van eenzaamheid, verdriet, woede of onmacht. Met behulp van creatieve en (ver)beeldende expressie is het mogelijk om deze emoties te uiten en verwerken. Juist als het moeilijk is om erover te praten. Er zijn verschillende vormen van expressie. Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeur.
Creatieve en (ver)beeldende expressie
Tekenen, schilderen, beeldhouwen, boetseren, filmen of fotograferen: het zijn hele tastbare vormen van expressie. Het gaat daarbij absoluut niet om ‘kunst’ maken, maar om uitdrukking geven aan wat er van binnen leeft. Muziek en zang spreken recht vanuit het hart. Wie van zingen houdt, kan terecht bij het korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld, Zingen voor je Leven.

Met dans, beweging en drama is het mogelijk om emoties te uiten. Deze vormen van expressie geven energie en het is een nieuwe manier om contact te maken met je eigen lichaam.

Schrijven geeft woorden aan de innerlijke wereld. Veel mensen ervaren een bevrijdend gevoel als ze hun gedachten, gevoelens en angsten aan het papier toevertrouwen. Er zijn verschillende vormen van schrijven. De een schrijft een boek over zijn of haar ziekteproces. Anderen volgen een workshop intuïtief schrijven, maken haiku's of houden een dagboek bij. 

Adressen
In het hele land worden creatieve workshops gegeven aan mensen die met de ziekte kanker zijn geconfronteerd. Op deze website staan een groot aantal adressen