Zingen voor je Leven

Zingen voor je Leven is het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. In deze koren wordt gezongen door mensen die met kanker te maken hebben (gehad). Het korennetwerk is een initiatief van Patricia Deiters-Rahusen, de huidige voorzitter van Stichting Kanker in Beeld. Het eerste koor startte in 2003 in Amersfoort, inmiddels kunt u terecht in alle delen van Nederland. U kunt altijd direct meedoen, er zijn geen wachttijden of toelatingsprocedures. U hoeft geen zangervaring te hebben, het plezier in zingen staat centraal. 

Korte film over Zingen voor je Leven

Zingen voor je Leven concert, 't Singer in Laren, 2015


Landelijke Korendag 2014


Landelijke Korendag 2013


Oncofonie, symfonie voor leven, 2012


Opening manifestatie 2009Zingen voor je Leven Amersfoort

Zingen voor je Leven Amersfoort

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je leven Amersfoort bestaat sinds 2003 en is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. 

Zingen voor je Leven Almere

Zingen voor je Leven Almere

Zingen voor je leven Almere bestaat sinds 2009 en is opgericht door koordirigent Heleen van der Heul. Zij weet wat het is om kanker te hebben. Tijdens haar herstelperiode had ze veel baat bij zingen. Het gaf haar zoveel positieve energie. Heleen gunt dit iedereen die met kanker te maken heeft. Kom ook zingen in Almere! Je staat er niet alleen voor. Zangervaring is niet nodig. 


Zingen voor je Leven Amsterdam

Zingen voor je Leven Amsterdam

Bij Zingen voor je Leven Amsterdam zingen mannen en vrouwen. Iedereen mag meedoen, ook al heb je geen zangervaring. Elke stem en inbreng is mooi en goed genoeg. Wij zijn een gezellig koor dat elkaar steunt door dik en dun. De begeleiding is in handen van koordirigent Anne-Marie Blink. We geven ook optredens. In kerken of tijdens symposia bijvoorbeeld. Maar we hebben ook gezongen in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en in Koninklijk Theater Carré. 

Zingen voor je Leven Arnhem

Zingen voor je Leven Arnhem

Zingen verbindt, zingen maakt blij. Dit koor is voor mensen die geraakt zijn door kanker en voor hun naasten. Iedere stem is mooi en mag gehoord worden. We zingen samen met eenvoudige liederen, voor ons zelf en met elkaar in het Toon Hermans Huis Arnhem. Op dit moment zijn er 24 koorleden.

Zingen voor je Leven Den Haag

Zingen voor je Leven Den Haag

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je leven Den Haag is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. 

Zingen voor je leven Deventer

Zingen voor je leven Deventer

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je leven Deventer bestaat sinds 2012 en is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. 

Zingen voor je Leven Ede

Zingen voor je Leven Ede

Zingen verbindt, zingen maakt blij. Dit koor is voor mensen die geraakt zijn door kanker en voor hun naasten. Iedere stem is mooi en mag gehoord worden. We zingen samen eenvoudige liederen, voor onszelf en met elkaar in het Toon Hermans Huis Ede. Op dit moment zijn er 22 koorleden. 

Het koor bestaat sinds september 2009. 

Zingen voor je Leven Eindhoven

Zingen voor je Leven Eindhoven

Zingen voor je Leven Eindhoven werkt in een sfeervolle ruimte in het centrum. Tijdens de repetities wordt er een uur stemexpressie gegeven onder de bezielende leiding van Ingrid Peters, stembevrijder. Er worden ademhalings- en lichaamsoefeningen gegeven om los te komen, maar ook om te voelen en ervaren wat er in u leeft. Na een pauze wordt er een uur gezongen, liederen uit allerlei culturen. U bent van harte welkom, ook als u geen zangervaring heeft. Plezier in het zingen staat voorop. 

Zingen voor je Leven Frankrijk

Zingen voor je Leven Frankrijk

Zingen voor je Leven in Frankrijk is onderdeel van het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. Het is echter geen 'gewoon' Zingen voor je Leven koor, dat om de week repeteert. Het is een zin(g)gevingsweek voor vrouwen en mannen die direct of  indirect met kanker te maken hebben (gehad). Dit jaar vindt deze plaats van 14 tot en met 19 juni.

Zingen voor je Leven Groningen

Zingen voor je Leven Groningen

Zingen voor je Leven Groningen, alias Nova Zembla, is een koor van mensen die allemaal met kanker te maken hebben. Als patient, familielid of nabestaande. Wij vinden het geweldig om samen te zingen. Voor ons allemaal speelt kanker een grote rol. Soms praten we daar over, vaak ook niet. Maar het is heel voelbaar als we zingen. Het geeft alle liedjes een grotere emotionele lading. Af en toe wat kippenvel is ons niet vreemd. 

Zingen voor je Leven 't Gooi

Zingen voor je Leven 't Gooi

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je leven 't Gooi bestaat sinds 2012 en is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier.

Zingen voor je Leven Haarlemmermeer

Zingen voor je Leven Haarlemmermeer

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je leven Haarlemmermeer bestaat sinds 2007 en is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. 

Zingen voor je Leven Harderwijk

Zingen voor je Leven Harderwijk

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je leven Harderwijk bestaat sinds 2011 en is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. 

Zingen voor je Leven Hengelo

Zingen voor je Leven Hengelo

Zingen voor je Leven Hengelo is onderdeel van het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. In deze koren wordt gezongen door mensen die met kanker te maken hebben (gehad). Zingen geeft energie aan lichaam en geest. Het biedt ook troost, steun, kracht en vooral veel plezier.

Zingen voor je Leven Drenthe

Zingen voor je Leven Drenthe

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je Leven Hoogeveen is onderdeel van het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. Hier wordt gezongen door mensen die met kanker zijn geconfronteerd. 

Zingen voor je Leven Hoorn

Zingen voor je Leven Hoorn

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je leven Hoorn is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. 

Zingen voor je Leven Kennemerland

Zingen voor je Leven Kennemerland

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je leven Kennemerland is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. 

Zingen voor je Leven Leeuwarden

Zingen voor je Leven Leeuwarden

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je leven Leeuwarden is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. 

Zingen voor je Leven Leiden

Zingen voor je Leven Leiden

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Stichting Zingen voor je leven Leiden (Noyana) is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. 

Zingen voor je Leven Maastricht

Zingen voor je Leven Maastricht

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je leven Maastricht is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. 

Zingen voor je Leven Nijmegen

Zingen voor je Leven Nijmegen

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je leven Nijmegen bestaat sinds oktober 2012 en is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier.

Zingen voor je Leven Oss

Zingen voor je Leven Oss

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je leven Oss is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. 

Zingen voor je Leven Purmerend

Zingen voor je Leven Purmerend

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je leven Purmerend bestaat sinds 3 april 2013 en is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. 

Zingen voor je Leven Roosendaal

Zingen voor je Leven Roosendaal

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je leven Roosendaal startte op maandag 10 maart 2014 met een open koorrepetitie. Dit is het 26e koor uit het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld.  

Zingen voor je Leven Rotterdam

Zingen voor je Leven Rotterdam

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je leven Rotterdam bestaat sinds 2008 en is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. 

Zingen voor je leven 's-Hertogenbosch

Zingen voor je leven 's-Hertogenbosch

Zingen voor je Leven 's-Hertogenbosch bestaat sinds 2012. Het is een gezellig koor voor mannen en vrouwen.Zingen geeft positieve energie aan lichaam en geest en helpt je om de ziekte emotioneel een plek te geven.Zangervaring is helemaal niet nodig. Plezier en saamhorigheid staan voorop tijdens de koorrepetities.   

Zingen voor je Leven Tilburg

Zingen voor je Leven Tilburg

Zingen met energie, emotie en groepsgevoel is de kern van ons koor. We maken muziek die mensen raakt. Dit doen we door stukken te zingen die betekenis hebben. Ook zoeken we muzikaal en persoonlijk de grenzen op van wat we kunnen en durven. Spannend en uitdagend, je ervaart iedere repetitie weer iets nieuws over jezelf, de groep en de muziek. Zingen zonder dat je daarbij iets voelt zal bij ons niet snel gebeuren. Ervaring met zingen is niet nodig om mee te kunnen doen. Ben je nieuwsgierig en wil je een keer vrijblijvend met ons mee repeteren, neem dan contact op met het Inloophuis Midden Brabant of kom een keer kijken.

Zingen voor je Leven Utrecht

Zingen voor je Leven Utrecht

Heb je zelf of in je naaste omgeving met kanker te maken (gehad)? En hou je van zingen, zoek je een manier om je emoties te verwerken of wil je contact met lotgenoten? Dan is het koor Zingen voor je Leven echt iets voor jou. Zangervaring is niet nodig, plezier in het zingen staat voorop. 

Zingen voor je Leven Zwolle

Zingen voor je Leven Zwolle

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je leven Zwolle is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier.