Sla navigatie over

35 keer ZOOM-repetitie koor Nijmegen

Het is 8 april 2021. Voor de 35e keer sinds het begin van de Corona-pandemie beginnen zo’n 20 koorleden aan een zoom-repetitie bij Zingen voor je Leven koor Nijmegen. Wekelijks ‘zoomen’ ze en hebben daardoor contact met elkaar. Voor de repetitie vragen ze hoe het met iedereen gaat. Ze zijn blij dat het met de meesten goed gaat. Ze nodigen elkaar uit om een kaartje te sturen of gewoon een lied te zingen voor de leden die positieve energie nodig hebben.

Dan het rekken en strekken, de stembevrijding en het samen zingen. Dit gedeelte wordt opgenomen en wordt op het afgeschermde gedeelte van de website van het koor Nijmegen gezet. Degenen die niet deel kunnen nemen, kunnen het altijd terugzien en alsnog meebeleven. Het werkt als een soort streaming.

“We zingen uit volle borst de liederen die door de dirigenten Anadya of Frohmut uitgekozen zijn. We mogen heel andere stemmen zingen en vals zingen, want Anadya en Frohmut hebben onze microfoons uitgeschakeld. Aan onze gezichten kan je de beleving van dat zingen zien. En die is vrolijk bij ‘lenteliedjes’ en ingetogen bij ‘levensliedjes’. Maar als er voor de jarigen gezongen wordt gaan alle microfoons open. Het zingen van een verjaardagsliedje wordt extra vrolijk als alle kelen op andere momenten via de luidspreker te horen zijn.”

Na 1 uur zit het er bijna op. De opname wordt stopgezet en ze hebben nog even de gelegenheid om met elkaar op de repetitie terug te kijken, om elkaar veel goeds te wensen, om elkaar kracht te wensen, of om nog even iets te weten.

Ze kijken met plezier terug op 35 ZOOM-repetities. Een hele klus voor de dirigenten, maar uit hun reacties blijkt niet dat ze het vervelend vinden. Integendeel. “We hebben heel uitdrukkelijk gekozen voor repeteren via ZOOM boven streamen. We vinden het namelijk hartstikke fijn om met elkaar toch nog even het echte contact te hebben. Elke week weer. En zo echt verbonden te zijn.”

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn