Sla navigatie over

Op 28 oktober jl. werd de expositie Verwoorden-Verklanken-Verbeelden-Verwerken, in samenwerking met het Cobra Museum voor Moderne Kunst in het museum in Amstelveen officieel geopend.

De opening was bijzonder, druk bezocht en geanimeerd. Het Zingen voor je Leven koor Amsterdam verwelkomde de gasten met zang en zong prachtig tijdens het formele gedeelte.

Na enkele inleidende woorden van Cora Honing, voorzitter van Kanker in Beeld, Stefan van Raay, directeur van het Cobra Museum en een interview tussen exposant Gea Breet en Cora Honing, opende mevrouw Arja Broenland, directeur Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) de expositie officieel. Ze schilderde de Dahlia (Beeldmerk Kanker in Beeld) verder af.

Alle werken zijn gemaakt in de Beelden voor je Leven ateliers van Stichting Kanker in Beeld. In deze ateliers ervaren mensen dat zij niet alleen met woorden hun gevoelens en gedachten kunnen uitdrukken, maar ook door creatief bezig te zijn. Bij de samenstelling van deze expositie was het uitgangspunt om werken te selecteren die raken en aanspreken. Het gaat niet om ‘kunst maken’, maar om uitdrukking geven aan wat er van binnen speelt, precies zoals het op dat moment voelbaar is. Daarover komen de makers in een persoonlijk geschreven toelichting bij ieder werk zelf aan het woord.

Wil je ook komen kijken? De expositie is vrij toegankelijk t/m 8 januari 2023. Mocht je in het bezit zijn van een Museumjaarkaart, graag deze te laten scannen bij de balie van het musuem.

Foto: Victor Wennekes

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn