Sla navigatie over

Activiteiten vrijdag 11 november in het Cobra Museum in Amstelveen

Programma

10.15-12.45u – Workshop Verwerken, veerkracht en zingeving m.b.v. de Verbeeldingstoolkit
Mobiliseer je innerlijke krachten
Workshop o.l.v. Jan Taal Leiding, oprichter Kanker in Beeld en trainer-directeur
Amsterdam School voor Imaginatie en gz-psycholoog
Doelgroep: mensen geconfronteerd met kanker

14.45-15.00 – Optreden Zingen voor je Leven koor Oss “Zing mee…..voor je Leven” 

15.00-16.00u – Workshop Spelen voor je Leven (Improvisatietheater) o.l.v. theater professional Bernadette Sikkers

16.30-16.45 – Optreden Zingen voor je Leven koor Oss “Zing mee…..voor je Leven” 

Waar: Cobra Museum voor Moderne Kunst, Sandbergplein 1, Amstelveen
Aanmelden:  Voor vrijdag 4 november kunt u zich aanmelden voor de workshop via het desbetreffende aanmeldingsformulier per workshop. Zie hieronder.
Kosten: De activiteiten zijn kosteloos. Dit geldt ook voor het bezoeken van de expositie van Kanker in Beeld. Voor de overige exposities van het Cobra Museum is het kopen van een ticket noodzakelijk. Het tonen van een museumjaarkaart aan het Cobra Museum wordt zeer op prijs gesteld.
Meer informatie & aanmelden: Scroll naar beneden op deze pagina.

Workshop Verwerken, veerkracht en zingeving m.b.v. de Verbeeldingstoolkit

Met eenvoudige oefeningen kun je de buitengewone kracht van de verbeelding mobiliseren voor het vergroten van je welbevinden en het versterken van je veerkracht en zin in het leven. In de workshop zullen we daartoe twee oefeningen uit de Verbeeldingstoolkit uitvoeren.

De workshop begint met een inleiding over hoe de verbeelding werkt en een kort filmpje waarin ervaringsdeskundigen over hun ervaringen met de verbeeldingstoolkit vertellen. Daarna doen we de oefeningen en zijn er na elke oefening uitwisselingen van ervaringen en een uitgebreide bespreking van de ervaringen. De workshop eindigt met suggesties en tips hoe er verder mee te gaan en hoe je het kan toepassen in je dagelijkse leven.

De Verbeeldingstoolkit is ontwikkeld door de Amsterdam School voor Imaginatie.

>aanmelden

Wil je meer weten over de verbeeldingstoolkit?
Op www.verbeeldingstoolkit.nl staat veel informatie over de toolkit, het gebruik ervan, ervaringen, artikelen uit tijdschriften erover, video’s en reviews.

Wil je er meer erover lezen:
– Taal, J. (2016). Imaginatie en creatieve expressie bij kanker. Tijdschrift Positieve Psychologie. nr. 2. april. 72-80.   (https://www.imaginatie.nl/wp-content/uploads/2020/10/Imaginatie-en-creatieve-expressie-bij-kanker-Tijdschrift-Positieve-Psychologie.-2016-nr.2.72-80.pdf)
– Taal, J. (2003). Verbeeldingsprocessen en de verwerking van kanker. Beeldende therapie en imaginatie. Uit het boek bij de manifestatie Kanker in Beeld 2003.  (https://www.imaginatie.nl/wp-content/uploads/2020/10/Verbeeldingsprocessen-en-de-verwerking-van-kanker.-Jan-Taal1.pdf)

Cursusboek Verbeeldingstoolkit 3.0.  (https://www.imaginatie.nl/wp-content/uploads/2020/10/SvI_NE_cursusboek_full.pdf)

NB Er is ook een volledig Engelstalige versie van de verbeeldingstoolkit, de Imagery Toolbox: www.imagerytoolbox.com

>aanmelden

Workshop Spelen voor je Leven (Improvisatietheater)

In deze workshop laat theaterprofessional Bernadette Sikkkers ervaren wat Spelen voor je Leven voor je kan betekenen. Er worden geen toneelstukken ingestudeerd, maar het gaat om improvisatietheater. Het woord zegt het al: improviseren, je fantasie gebruiken om even iemand anders te zijn dan jezelf. Los komen van je dagelijkse zorgen en emoties. Ontdekken dat je meer bent dan je ziekte of meer dan een naaste die zorg heeft om iemand met kanker. Een uur samen in een andere wereld zijn, waardoor je los komt van de eigen situatie kan je een enorm gevoel van vrijheid en ruimte geven. Dit kan verrassende inzichten opleveren, naast alle speelplezier..

>aanmelden

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn