Sla navigatie over

Beelden voor je Leven Heerenveen

Online Atelier

Heeft u te maken met de diagnose kanker? Bij U zelf of bij een dierbare en staat je wereld op z’n kop? Al snel word je geleefd door afspraken omtrent lichamelijke behandelingen. Het is echter ook een emotionele rollercoaster die jou zelf maar ook je omgeving raakt en heeft een grote impact op je zijn. Voel jij je soms een emotionele pingpongbal? Wil je daar iets mee doen zonder dat je overspoeld raakt door emoties en zonder dat je jezelf groot hoeft te houden?

Het ‘Online Atelier, Beelden voor je Leven’ is even een moment voor jezelf, samen met lotgenoten, waar je in je eigen tempo weer aan jezelf toe komt en kunt ontdekken dat je méér bent dan de ziekte. Jezelf leren uiten door middel van vrij en creatief bezig te zijn met o.a. schilderen, tekenen of boetseren. Tijdens de online-meetings worden technieken en werkvormen aangeboden en is er tijd en ruimte om ervaringen uit te wisselen. De nadruk ligt op het doen en op een creatieve manier uiting geven aan wat je bezighoudt, niet op een ‘kunstzinnig’ resultaat of praten. De beelden spreken vaak voor zich. Iedereen kan daarom meedoen, je hoeft geen speciale voorkennis of talent te hebben. Laat je verrassen door de kracht van beelden! Na opgave krijg je een basispakket met materialen thuisbezorgd, gesponsord door Stichting Lichtstraal.

Het Online Atelier wordt geleidt door Harriët Teeuw en Nicole Visser.

Tijdens de intelligente lock down van Nederland hebben we ervaring op kunnen doen met het online werken in groepen en individueel. Het bleek een goed alternatief voor een fysiek atelier. Hierdoor zagen we ook de mogelijkheden voor mensen met een kwetsbare gezondheid en minder energie.

Harriët Teeuw is Beeldend Therapeut en Focustrainer in haar praktijk in Nijeholtpade: De Ruimte. Daarnaast werkt zij als Beeldend Therapeut bij het UCP Groningen. “Ik wil graag ruimte geven aan ieders unieke mogelijkheden en aan dat wat het in de weg staat. Zelf heb ik een aantal jaren geleden borstkanker gehad en heb in de periode van behandeling veel gehad aan beeldende expressie en Focusing. Na de behandeling ging ik weer op krachten komen bij een Herstel en Balans groep. Ik merkte daar dat ik veel had aan het lotgenoten contact. In ‘Beelden voor je Leven’ komt dit allemaal bij elkaar.”

Nicole Visser is Beeldend Therapeut i.o. en volgt de opleiding tot Vaktherapeut Beeldende therapie bij NHL-Stenden hogeschool in Leeuwarden. “In dit vak kan ik mijn wens om anderen te helpen op psychisch vlak en creativiteit combineren. In dit project Beelden voor je Leven wil ik bijdragen en ervaring opdoen in het aanbieden van steun met verwerking, de gevolgen en hoe daar mee om te gaan door middel van het inzetten van creatieve vormen. Ik vind het een leerzame uitdaging om te mogen stagelopen bij Praktijk de Ruimte onder begeleiding van Harriet Teeuw en ben daar het komende jaar te vinden op de dinsdagen en woensdagen.”

Terug naar het overzicht landelijk netwerk

Praktische informatie

Wanneer: Maandagochtend van 10.00-12.00 uur de even weken m.u.v. de vakantie periodes.
Waar: Online verbinding via ZOOM op je computer, tablet of smartphone.
Informatie en aanmelden bij De Ruimte: hteeuw@derruimte-info.nl

Na opgave maken we eerst online individueel kennis en zullen we je zo nodig ondersteunen met de technische kant. Daarna krijg je het starterspakket met materialen thuis gestuurd.

Kosten: 5 euro per keer. U neemt een 10 strippenkaart af voor 70 euro.
Wanneer je onverhoopt niet mee kunt doen, krijg je de instructie video toegestuurd, zodat je in je eigen tijd toch mee kunt doen.

Een starterspakket met creatieve materialen wordt gesponsord door Stichting Lichtstraal en naar de deelnemers gestuurd.

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn