Sla navigatie over

Beelden voor je Leven Hoorn

Bij het omgaan met de gevolgen van kanker biedt Inloophuis Pisa meer dan alleen praten, namelijk ook verschillende vormen van creatieve expressie.
Dat wat soms moeilijk onder woorden is te brengen kan hierdoor zichtbaar, tastbaar en voelbaar worden. Daarvoor hoef je geen kunstenaar te zijn. Het open creatief atelier van Villa Pisa geeft de bezoekers de ruimte om zich vrij te voelen en te experimenteren met verschillende vormen van creativiteit. Juist dat vrije gevoel kan tot verwondering en plezier leiden en bevrijdend en helend werken.
In het Open creatief atelier wordt nadrukkelijk geen therapie bedreven, wat niet betekent dat er geen mooie processen plaatsvinden, waar bezoekers zich ondersteund door voelen. Ook slaat het creatief bezig zijn een brug tussen lotgenoten van alle leeftijden en in alle stadia van ziek (geweest) zijn. Juist tijdens het beeldend bezig zijn ontstaan vaak de mooiste gesprekken, vooral door de ongedwongen, haast terloopse manier waarop dit lotgenotencontact kan plaatsvinden.
Naast mogelijkheid tot expressie van dat wat zich in de bezoeker roert, is de sfeer in het atelier ook dusdanig dat de bezoekers zich goed kunnen ontspannen en men er veel plezier en onderlinge betrokkenheid ervaart.

Terug naar het overzicht landelijk netwerk

Praktische informatie

Naam activiteit / workshop: Open creatief atelier
Doel van die activiteit: “Kleur in je leven hoeft niet perse binnen de lijntjes” – Loesje

Aantal bijeenkomsten: Elke 14 dagen een ochtend
Aantal deelnemers: maximaal 10
Financiële bijdrage: € 7,50 per ochtend
Coach / vaktherapeut: Caroline de Moel, kunstenares, docent en beeldend coach. Volgde de opleiding Genezend tekenen in Zutphen.
Locatie: Inloophuis Pisa, Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
Aanmelden: via e-mail: administratie@inloophuispisa.nl of telefonisch: 0229 – 758531 (tijdens opening)

Website: www.inloophuispisa.nl
Facebook: https://www.facebook.com/inloophuispisa

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn