Sla navigatie over

Een warm en enthousiast zangfestijn!

Zaterdag 14 oktober 2023 kwamen negen Zingen voor je Leven koren, bij elkaar zo’n 135 koorleden, naar Loft Theater in gaststad Tilburg voor de regionale korendag. Koren uit Tiel, Ede, Arnhem, Nijmegen, Oss, Eindhoven, Nijmegen, Roosendaal en uiteraard Tilburg waren benieuwd hoe dat nu weer zou zijn na de noodgedwongen stop door Corona.

Onder de bezielende leiding van dirigent Kathelijn van Dongen van koor Tilburg kregen alle koren de gelegenheid om op te treden waarbij de zaal elke keer werd betrokken en volop meezong.  Op deze manier werd ook invulling gegeven aan het thema verbinding. Nieuw bij deze korendag was de verbinding met een ander initiatief van Kanker in Beeld, namelijk Dansen voor je Leven. Na elk optreden van een koor kregen zij een beweging bij een regel uit het lied ‘I will overcome’. Lobke van der Sanden dansprofessional en ambassadeur/ondersteuner van dit nieuwe initiatief wist daarbij elke keer een beweging mee te geven die verband hield met de textielstad Tilburg en de ‘draadjes’. Daarnaast deed zij met de zaal een aantal dansoefeningen, heel subtiele bewegingen die vanuit een stoel mogelijk zijn. Een nieuwe ervaring en volgens deelnemers  “heel leuk, ik kreeg er veel energie van” en “heel leuk omdat het een extra uiting geeft aan je gevoel”.

Bijzonder was dat de vier dirigenten/muzikale begeleiders van Tilburg, Eindhoven, Oss en Roosendaal  a capella een Engels lied voor onze koren zongen. We waren er even stil van.

En… door omstandigheden moesten de koren uit Nijmegen, Den Bosch, Tiel, Ede en Arnhem het deze dag zonder hun dirigent doen. Maar met een beetje hulp van Job Gerards, muzikale begeleider van koor Oss, brachten zij hun liederen a capella gezongen met veel verve. En zag je af en toe een koorlid even de directie nemen.

Aan het eind zongen we met z’n allen het lied ‘I will overcome’ met alle bewegingen. Over verbinding gesproken.

Kortom, het was weer een feestje waarop iedereen volop kon meezingen. Inspirerend, enthousiast, verbonden: zo hebben velen dat ervaren.

Dank aan gaststad Tilburg en de programmamanager van Kanker in Beeld voor de uitstekende en warme organisatie.

Cora Honing

Voorzitter Kanker in Beeld

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn