Sla navigatie over

Ervaar het Schrijven zelf

Het kan heel bevrijdend zijn gedachten, gevoelens en angsten aan het papier toe te vertrouwen. Karin Janssen, schrijfcoach Schrijven voor je Leven Venray en ontwikkelaar van het format laat je het zelf ervaren.

  • Zorg dat je 7 schrijfregels ruimte hebt. Nummer de regels van 1 tot 7. Maak zo snel als je kunt een lijstje van 7 dingen die er in jouw leven echt toe doen, dingen die voor jou heel belangrijk zijn. Schrijf zo snel als je kunt, hou je pen in beweging. Herhaal eventueel als je niks nieuws te binnen schiet totdat je lijst vol is. Lees de lijst hardop aan jezelf voor.
  • Neem 5 nieuwe regels: zet op deze regels de volgende cijfers 1,2,3,4, 1. Het cijfer geeft het aantal woorden aan wat zo op die regel komt. Op regel 1 dus 1 woord: kies hiervoor uit je lijstje 1 woord, iets wat voor jou van grote waarde is. Dit woord is de start van je elfje: een minitekst van 11 woorden. Niks hoeft herhaald, niks hoeft te rijmen. Schrijf je elfje. Lees het met aandacht aan jezelf voor en luister tegelijkertijd naar jezelf.
  • Zet de datum van vandaag boven je tekst. Herlees je lijstje. Stel je voor: vandaag heb je – ondanks de tijd waarin we leven – een fijne, heilzame dag gehad. Een dag waarop je kleine dingen hebt kunnen doen die er voor jou echt toe doen, in een ritme wat jou past. Schrijf daar eens over: wat heb je precies gedaan? Hoe was dat? Start je tekst met ‘Vandaag ……’ en schrijf vier minuten zo snel als je kunt (wekkertje zetten!). Lees de tekst aan jezelf voor. Onderstreep woorden die er voor jou uitspringen. Kies 1 van de onderstreepte woorden en schrijf van daaruit nogmaals een elfje. Lees voor aan jezelf.
  • Heb je de smaak te pakken? Doe mee aan ‘Schrijven voor je leven’ online!

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn