Sla navigatie over

Even voorstellen

Hallo, ik ben Frans Meijer. Ik ben half maart 2021 begonnen als nieuwe dirigent van het Zingen voor je Leven koor in Amsterdam. Wat een spannende, geweldige uitdaging.

Even iets over mijzelf? 63 jaar, getrouwd met Marina en vader van Joris, Marieke en Coen. Geboren en getogen in Flevoland, vierde in een katholiek polderpioniersgezin van zeven. Een liefdevolle jeugd, waar de boerderij, muziek en kerk centrale thema’s waren. Mijn moeder zei ooit eens: “Jij bent zingend geboren”. Een ontroerende uitspraak die ik koester. Zingen is een centraal thema in mijn leven geworden. Mijn lied is het lied van mijn ziel; mijn hart wil zingen; jóuw hart wil zingen, daar geloof ik in! Zie hier mijn drive als dirigent, zangcoach en stembevrijder. Samen met mijn partner organiseer ik tal van activiteiten gericht op persoonlijke groei. Klank en stem zijn daarin de centrale thema’s.

Ik heb als dirigent jarenlang leiding gegeven aan verschillende koren en ben muzikaal en artistiek leider geweest van verschillende grote muziektheaterproducties. Daarnaast verzorg ik op aanvraag zangworkshops, verzorg mantra-avonden en begeleid ik als (zang)coach mensen ook individueel. Ik geloof in de helende werking van zingen. Het samen zingen in een koor is een bijzondere manier om open te gaan, los te laten, af te stemmen op elkaar en zo ‘samen-klank’ te geven aan wat gehoord wil worden.

Koorleden en dirigent in verbinding met elkaar, voluit en vrij te zien en horen zingen is elke keer opnieuw weer een prachtig cadeau. De doelstelling van Zingen voor je Leven spreekt me zeer aan, daar voel ik me toe aangetrokken. Samen met Harrie Herfst verzorg ik nu twee wekelijks een online koorrepetitie voor het koor in Amsterdam. Een mooie start; smaakt naar meer.

Graag wil ik me de komende tijd inzetten voor dit prachtige initiatief. Ik zie ernaar uit om iedereen binnenkort (live) te ontmoeten.

Hartelijke groet, Frans Meijer

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn