Sla navigatie over

Even voorstellen… Don Henken

Vanaf oktober dit jaar is Don Henken toegetreden als bestuurslid bij Kanker in Beeld. Wij zijn heel blij met hem in ons midden. Hij stelt zich graag aan je voor.

Ik ben Don Henken, inmiddels 56 jaar geleden geboren in Helmond. Nu woon ik alweer bijna 20 jaar in Den Bosch. Als dirigent en musicus heb ik meer dan 30 jaar ervaring.  Het contact met mensen en de uitdaging om zich met muziek verder te ontwikkelen is mijn grote drijfveer: hoe je een ensemble als groep en individueel benadert en samen een creatief en opbouwend proces ingaat.
Ik deins er niet voor terug om muzikale uitdagingen aan te gaan en ik weet goed de verschillende kwaliteiten in een publieksaantrekkelijke vorm te gieten. Daarbij experimenteer ik met allerlei vormen van moderne muziek en theatrale expressie en filmische elementen. Met name in de lichte muziek, popmuziek, close harmony, jazz heb ik mij gespecialiseerd, maar ook in de klassieke muziek, van middeleeuws tot 21e eeuw, weet ik goed mijn weg te vinden.

In de loop der jaren heb ik tientallen producties mede vorm gegeven en muzikaal geleid.

Daarnaast heb ik een ruime ervaring in het onderwijs, waar ik les heb gegeven op diverse scholen in het middelbaar  en HBO onderwijs.

Als musicus ben ik steeds meer op zoek gegaan naar de kwaliteiten van de mensen om me heen. Hierom ben ik mede-oprichter van Stichting Eduvox die zich richt op het ondersteunen van muzikale projecten en scholing voor de koorzanger. Ook heb ik een Community of Practise voor dirigenten mede opgezet waarbij we op een open manier onze ervaringen en expertise kunnen delen. 

Daarnaast ben ik nu muzikaal leider van diverse groepen, waaronder het Zingen voor je Leven koor – Tilburg en Zingen voor je Leven koor – Eindhoven.

De afgelopen 2 jaar waren heel bijzonder voor mij. Ik heb in deze tijd mijn Master Vocal Leadership afgerond en ben met vernieuwde energie en inhoud op zoek gegaan naar de verbinding met de mensen om me heen. Dit verliep vooral via internet, maar ook door thuis aan de slag te gaan met studio-techniek. Via Zoom en Jamulus heb ik hele waardevolle muzikale bijeenkomsten mogen opzetten waarbij het ontmoeten en verbinden centraal stond. Ik hoop hier ook in de toekomst mee bezig te blijven middels het opzetten van hybride projecten en het blijven ontwikkelen van de mogelijkheden op IT-gebied.

Voor mij is het een eer en uitdaging om onderdeel te mogen zijn van het bestuur van Kanker in Beeld. Ik hoop dat ik veel mag leren en veel mag delen.

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn