Sla navigatie over

Expositie in de Regio

Op 8 september jl. werd de eerste expositie Verwoorden- Verklanken- Verbeelden- Verwerken in de Regio geopend. Deze expositie werd gehouden in de Acropolis in Megen, gemeente Oss. Tijdens de opening sprak o.a. Cora Honing, voorzitter van stichting Kanker in Beeld. Zij vertelde dat het bestuur van Kanker in Beeld blij was dat de landelijke expositie Verwoorden- Verklanken- Verbeelden- Verwerken, die vorig jaar in het Cobra museum in Amstelveen gehouden werd, een vervolg krijgt, maar nu in de Regio. Deze eerste keer werd georganiseerd door stichting Chaja Oss, Beelden voor je Leven Oss, in samenwerking met Kunstvoer uit Megen. 

Maar liefst 98 verwerkingsuitingen zoals beeldhouwwerken, gedichten en schilderijen waren er te zien. De meeste exposanten kwamen uit Oss en omgeving.  

Tijdens de opening werd het beeld Pluk de dag, gemaakt door Annie Segers, onthuld door Claudia van Hest en Wilma van Beekveld van de Samenloop voor Hoop uit Rosmalen. Met dank aan deze KWF Samenloop in 2019, heeft stichting Chaja de 11 beelden, die het hele ziekteproces van Annie Segers uitbeelden, kunnen laten gieten in hars. Daardoor kunnen deze nu minder kwetsbare beelden worden gebruikt voor toekomstige exposities. Voor het eerst waren nu alle 11 beelden te zien. Kunstvoer had de beelden prachtig opgesteld en de bezoekers waren onder de indruk. Het is de bedoeling dat de beelden gaan reizen en te zien zullen zijn in een volgende expositie in de regio elders in het land. Zo kunnen ook bezoekers daar ervaren wat creatieve verwerking kan betekenen voor mensen die met kanker zijn geconfronteerd.  

Ondanks het warme weer zijn er veel bezoekers geweest. Het toeval was dat het ook open monumentendag was en dat de Acropolis, een monumentaal gebouw is. Op zondag trad buiten op het gezellige voorplein van de Acropolis, het enthousiaste Zingen voor je Leven Koor Oss tweemaal op.

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn