Sla navigatie over

Het bestuur

Het bestuur

Het bestuur

Cora Honing – Voorzitter

In 1951 geboren in Huizen, psycholoog. Zij heeft gedurende haar loopbaan verschillende functies in de oncologie gehad met name in de psychosociale oncologie. Van uitvoerend voorlichter tot manager Voorlichting en psychosociale ondersteuning en als international relations officer bij KWF Kankerbestrijding . Naast het betaalde werk ook veel vrijwilligerswerk gedaan o.a. als bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie en als president van de Association of European Cancer Leagues. Als netwerker bekend met het veld van de oncologie.
Cora kent Kanker in Beeld beroepshalve al vanaf de oprichting. Ik zie het creatieve aanbod van onze organisatie als een waardevolle mogelijkheid voor mensen geconfronteerd met kanker om fysiek en mentaal hun kracht weer te ontdekken. Als voorzitter zie ik het als mijn taak om meer mensen op het spoor te zetten van creatieve verwerking bij kanker, want praten over kanker is niet voor iedereen de oplossing om met de ziekte om te gaan. Onder leiding van een vakprofessional samen met ‘lotgenoten’ zingen, schilderen, toneelspelen en dansen en ontdekken dat je meer bent dan je ziekte. Dat geeft energie en ook veel plezier, ongeacht de mogelijke beperkingen.

Wijnandien Hoek-Scholten – Penningmeester

In 1958 geboren te ’s-Gravenhage. Zij is moeder van 2 volwassen kinderen. Ze houdt van muziek, tennist, komt veel buiten om te fietsen of te wandelen en brengt mensen graag met elkaar in verbinding. ‘Als bedrijfskundige ben ik werkzaam geweest in verschillende takken en werkgebieden binnen de gezondheidszorg. De laatste 10 jaar heb ik gewerkt voor de wetenschappelijke (beroeps)vereniging van revalidatieartsen (VRA). Daar heb ik geleerd dat revalideren, ongeacht de ziekte of aandoening, een vorm is van topsport. Dat is keihard werken, lichamelijk én psychisch. Het is prachtig dat creatieve expressie ook een onderdeel van (oncologische) revalidatie kan zijn’. ‘Als penningmeester wil ik graag mijn bijdrage leveren aan een financieel gezonde positie van de Stichting. We willen immers onze activiteiten, onder aanvoering van de professionals in het veld, verder blijven ontwikkelen en uitbreiden. Op deze manier kunnen we voor meer mensen die, direct of indirect, geraakt zijn door kanker creatieve expressie toegankelijk maken.

Anja BlinkAlgemeen bestuurslid

Geboren Groningse op 21 september 1954. Opgegroeid in de polders en nu woonachtig in Zeewolde. Heb een carrière doorlopen in de zorg en publieke omroepen voornamelijk als bedrijfsvoerend manager. De interesse voor kanker in beeld is ontstaan toen mijn zusje Annemarie Blink dirigent werd van een aantal koren van Kanker in Beeld. Ik heb regelmatig meegezongen in de diverse koren maar mijn echte passie is toch zorgen dat een organisatie beweegt en zich blijft vernieuwen.
Mijn inzet voor Kanker in Beeld zal vooral ondersteunend zijn aan alle activiteiten die lopen. Ik doe dat vanuit een creatieve en open gedachte maar vooral met passie voor de doelgroep. Ik zal mij ook laten voeden door de deelnemers. Het door ontwikkelen van de wetenschap rond kanker staat niet stil, maar de emotionele beleving die daaraan parallel loopt ook niet. Immers, de jeugd en jong volwassene van nu gaat heel anders met haar ziektebeeld om dan in mijn tijd. Dat vraagt om continue betrokkenheid.

Don HenkenAlgemeen bestuurslid

Geboren in Helmond in 1964, dirigent en musicus met meer dan 35 jaar ervaring, waarbij het contact met mensen en de uitdaging om zich met muziek verder te ontwikkelen is zijn grote drijfveer is. Met name in de lichte muziek, popmuziek, close harmony, jazz is hij gespecialiseerd, maar ook in de klassieke muziek, van middeleeuwen tot 21e eeuw, weet hij goed zijn weg te vinden. Hij is mede-oprichter van Stichting Eduvox, die zich richt op het ondersteunen van muzikale projecten en scholing voor de koorzanger. Daarnaast is hij muzikaal leider van diverse groepen, waaronder het Zingen voor je Leven koor – Tilburg en Zingen voor je Leven koor – Eindhoven en arrangeur en coach. Ook verwacht hij in de toekomst bezig te zijn met het opzetten van hybride projecten en het blijven ontwikkelen van de muzikale mogelijkheden op IT-gebied.

Ere-bestuurders

In november 2016 namen Patricia Deiters-Rahusen en Vincent van Dantzig na een lange en intensieve bestuursperiode afscheid van Stichting Kanker in Beeld. Maar de stichting kan niet zonder hen en dat geldt ook omgekeerd. Daarom zijn Patricia en Vincent beiden bij hun afscheid benoemd tot ere-bestuurslid en blijven zij zo betrokken bij het wel en wee van Kanker in Beeld. In een interview dat Petra ter Doest met hen had leggen ze uit wat Kanker in Beeld voor hen heeft betekend. De interviews vindt u hier: Patricia Deiters-Rahusen en Vincent van Dantzig.
Eind december 2018 heeft Jan Vos van Marken afscheid genomen als bestuurslid van Kanker in Beeld. Hij is bij zijn afscheid benoemd tot ere-bestuurslid.

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn