Sla navigatie over

“Ik heb ontdekt dat ik hier energie van krijg.”

Don Burgemeestre, 73 jaar, neemt als bas deel aan Zingen voor je Leven in Amsterdam, Utrecht en ’t Gooi.

“Als iemand een paar keer niet komt opdagen bij een repetitie, zeggen we tegen elkaar: Hé, waar is-ie? Van de meeste koorleden weet je wel hoe ze ervoor staan, qua ziekte. Je spreekt elkaar in de pauze of na afloop. Maar sommigen blijven liever onder de radar. Praten er niet over. En dat is natuurlijk ook goed. Maar we letten altijd op elkaar en als iemand wegblijft, wordt er contact gezocht om te kijken of we iets kunnen doen.
Ik zing al in koren sinds 1983. Zingen voor je Leven is anders dan een gewoon koor. Ik heb ontdekt dat ik hier energie van krijg. Als schaarse bas moet ik vaak echt flink aan de bak bij een repetitie en dat is behoorlijk vermoeiend. Toch ga ik altijd gesterkt naar huis. Dat komt door het gevoel van grote vertrouwdheid. Je wordt wel eens geraakt door een lied of een strofe. Als iemand moet huilen, kijkt niemand raar op. Iedereen snapt dat. Onze dirigent, Anne-Marie Blink, maakt daarvoor ruimte.
Gezien het feit dat ‘mooi’ niet het doel is en iedereen die wil kan meedoen aan Zingen voor je Leven, vind ik het niveau verrassend. Dat komt omdat het koren zijn met lef. In een koor gaan mensen doorgaans graag op in het grote geheel. Maar bij ons zingen mensen met passie. Ze durven echt iets van zichzelf te laten zien.”

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn