Sla navigatie over

Kanker in Beeld in het Leven van Els Oostweegel

Op 11-11-2011 werd mijn borstkanker in de bus ontdekt en in december werd ik geopereerd. 2012 werd voor mij het jaar van:  bestralingen, chemo’s, revalidatie, reïntegratie & een knie operatie. Sinds januari 2013 bezoek ik het atelier Beelden voor je Leven in Amstelveen. Een fijne, warme & uitnodigende plek waar je je welkom voelt en waar ruimte is om te zijn wie je bent. Waar je heerlijk verwend wordt met kopjes koffie, thee, koekjes en vaak ook nog een lekker kopje soepen ook een plek waar je gevoelens kunt omzetten in creativiteit door deze aan het papier of doek over te brengen.

Op 19 februari jl. begonnen we vanuit een stilte oefening met de opdracht een zelfportret te maken van binnen uit. Daaruit is deze dame de heilige Elisabeth, mijn doopnaam, ontstaan. Ze voelt aan alsof ze in dienst staat van haar omgeving. Het werkje is grof opgezet met pastelkrijt & haar kleding & Aureool zijn bedekt met Acrylverf.

Toen ik op 5 maart jl. wederom op het inloopatelier was verbaasde ik me over haar zachtheid en kracht en besloot dat het werkje goed was zoals het was en dat ik met een nieuw zelfportret wilde beginnen. Dit keer ging ik aan het werk met, een voor mij, nieuw materiaal: aquarel vetkrijt. Zo heerlijk, ik voelde als een klein meisje, zo blij, toen ik het werkje, opgezet met zachte kleuren bewerkte met een kwast met water. Het begon met de aanraking van haar lippen en het leek net alsof de kleuren, die ineens felgekleurd waren, nu echt tot leven kwamen. Voelde als een stukje girlpower. Deze dame heet Els. Het verbaast me hoe ze open, krachtig & zonder aarzeling naakt aanwezig is. Ze heeft ook een hartje in haar keelgebied, wat voor mij de boodschap heeft om meer vanuit mijn hart te spreken.

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn