Sla navigatie over

Kanker in Beeld in het leven van mevrouw Wolters – Brandt

Ik doe mee aan Zingen in het Zingen voor Leven koor Leiden.

Ik heb gemerkt dat ik het contact met lotgenoten prettig vind. Ik hoef niets uit te leggen en me niet beter voor te doen, heb weinig woorden nodig en daardoor is er ruimte om andere zaken te bespreken. Een geest verzettende activiteit, dat onderneem ik het liefst.
Een bekende wist van mijn ziekte en wist dat ik zong in een oratoriumkoor. Deze persoon attendeerde me op het bestaan van het Zingen voor Leven koor. Ik ben nu voor het derde jaar lid, maar ben vaak afwezig geweest i.v.m. zware chemokuren.
Dit jaar gaat het allengs beter, dus kan ik vaker aanwezig zijn. Ik ben na afloop altijd wel moe, maar heb vaak iets om nog over na te denken. Een mooie tekst van een lied dat we hebben gezongen, of een mooi verhaal dat iemand heeft verteld.
Een speciaal moment was de kerstuitvoering in 2017. Voor de eerste keer kon ik meedoen en was onder de indruk van de sfeer in de kerk, het samen gebruiken van de lunch na afloop en het liefdevol verzorgd worden door allerlei vrijwilligsters. En tenslotte van de teksten die tijdens deze maaltijd nog werden gesproken.
Het lid zijn van dit koor geeft mij meerwaarde in de vorm van het ontmoeten van mensen, die in hetzelfde schuitje zitten of er tijdelijk even zijn uitgestapt. Ik zou tegen anderen willen zeggen: je hoeft geen solist te zijn, je hoeft zelfs niet te kunnen zingen maar ontzeg jezelf de ervaring niet om de helende werking te voelen van het samen zingen.

De combinatie van zingen en stemexpressie wordt door mij wisselend ervaren. E.e.a. hangt af van de soort oefeningen, van de sfeer die op dat moment aanwezig is. Mijn stemming pas niet altijd naadloos aan die van de zangpedagoge. Waar ik van geniet is de muzikale omlijsting van onze begeleidende pianist. Heerlijk!

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn