Sla navigatie over

Koor Twente luistert met Brechtje Roos

Op maandag 4 oktober jl. was het dan eindelijk zo ver! Brechtje Roos, verhalenverteller en muzikant, kwam bij Zingen voor je Leven koor Twente de aftrap geven. Haar al 2 keer, vanwege coronamaatregelen, uitgestelde tournee langs een aantal van onze Zingen voor je Leven koren met haar Luisterspecial Touché ging van start. Wat een buitenkans dat ze dit aanbiedt aan onze koren!

‘Aan de hand van allerlei geluids-, muziek-, klank- en zangfragmenten en de daarbij gestelde vragen wist Brechtje ieders rijke bron van ervaringen met geluiden aan te boren. Geluid (trilling) raakt ons in ons lijf, brein en gemoed. Het was verrassend om zo bewust te luisteren naar klanken en te ervaren waar en wat dat met je doet. Met verschillende muziekfragmenten werden er evenzoveel verschillende reacties bij ons opgeroepen.  

Van tevoren had elk koorlid een persoonlijk muziekstuk op kunnen geven. Een aantal daarvan kregen we te horen en dat leverde heel persoonlijke en intieme momenten op. En ook nu bleek weer hoe groot de kracht en impact van muziek kan zijn! 

Wat was het fijn om als koor een keer op deze manier bij elkaar te kunnen zijn en weer andere ervaringen te delen. En dat onder zulke bezielde en enthousiaste leiding van Brechtje Roos!’

Hier wat reacties van koorleden:

“Ik ontdekte dat muziek ook iets met je gevoel doet. Ik luister nu anders.”
“Leerzaam, een openbaring over wat muziek is en hoe muziek wisselend ervaren kan worden.”
“Wist niet dat muziek en instrument geluiden zo veelzijdig konden klinken, mooie ervaring! De ochtend had voor mij wel langer mogen duren met meer ruimte voor dialoog. Dank je wel Brechtje!”

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn