Sla navigatie over

2022: November; Maand van de Creatieve Expressie

Samen met al onze initiatieven werden er de hele maand activiteiten in het Cobra Museum in Amstelveen èn door het hele land georganiseerd.

Tijdens de exposite van de Beelden voor je Leven ateliers in het Cobra Museum zijn er op alle vrijdagen in november tal van creatieve workshops en optredens van Zingen voor je Leven koren geweest in het museum.

De Zingen voor je Leven koren uit Amsterdam, Oss, Haarlem en Haarlemmermeer brachten veel vrolijkheid in het museum. Tal van bezoekers konden aan den lijve ondervinden wat zingen voor de deelnemers betekent. Saamhorigheid en plezier zijn de ingrediënten van onze koren. Elk koorlid weet hoe kanker het leven overhoop kan gooien. Maar samen zingen helpt hen sterker in het leven te staan.

De workshops stonden onder leiding van vakdocenten die weten hoe creatieve uitingen mensen geconfronteerd met kanker kunnen helpen om te ontdekken dat je meer bent dan je ziekte. Met behulp van creatieve uitingen ontdekken mensen vaak hoe kanker je emotioneel raakt. Van dans tot storytelling, zingen en improvisatietheater, werken met de Verbeeldingstoolkit en creatief aan de slag met verf en illustraties: Lobke, Ellen, Ali, Bernadette, Don, Jan, Frans, Harrie en Harriet, wisten de deelnemers te inspireren tot een persoonlijk ‘verhaal’.

En dan was er nog de lezing door professor dr. Susan van Hooren, lid van ons Comité van Aanbeveling. Als hoogleraar Klinische Psychologie gaf zij ons een beeld van hoe muziek, spel, dans en werken met beeldend materiaal het herstel bij mensen geconfronteerd met kanker kan bevorderen.

In samenwerking met de lokale initiatieven in het land zijn er lokale activiteiten tot stand gekomen. Koren hebben bijvoorbeeld optredens verzorgd in het UMCG Ziekenhuis in Groningen, tijdens een muziekwandeling in Tilburg of tijdens de Beweeg en Ontmoetdag voor 55+ers in Heerenveen. In Amersfoort bundelden Spelen voor je Leven en Zingen voor je Leven Amersfoort hun krachten en organiseerden een bijzondere ‘Speel en Zing mee’-middag. Openbare repetities en vrij toegankelijk ateliers stonden op de agenda en Dansen voor je Leven Dordrecht ging met een pilot van start.

Kortom, met z’n allen hebben we hopelijk meer mensen laten ervaren wat creatieve expressie bij kanker kan betekenen.

Cora Honing, voorzitter Kanker in Beeld

Beleef het mee

Foto`s: Henry Krul

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn