Sla navigatie over

Nieuw initiatief Dansen voor je Leven gaat van start!

In ons 25-jarig jubileumjaar lanceert Stichting Kanker in Beeld een nieuw initiatief: Dansen voor je leven. Met Dansen voor je Leven krijgt de stichting een passende uitbreiding van het bestaande aanbod van zingen, spelen (improvisatietheater) en beeldend werken. In Hoorn, Alkmaar, Dordrecht en Oss starten pilotreeksen dit najaar.

Bij Dansen voor je Leven kunnen deelnemers ervaren wat het lichaam nog allemaal (wel) kan en daar kracht uit putten. De deelnemers gaan min of meer op ontdekkingsreis naar hoe eindeloos de mogelijkheden van het lichaam zijn, in welke fase van de ziekte of van het leven iemand ook zit. Het lichaam in beweging brengen en je laten meevoeren door de muziek werkt stimulerend, geeft kracht en brengt veel vertrouwen in het eigen lichaam. Dans is een prachtige kunstvorm en is letterlijk de taal van het lichaam, een taal die iedereen verstaat én beheerst. Er is geen danservaring nodig. 

‘Dansen is een combinatie van bewegen, muziek, sociale interactie en uitdaging en kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van (ex-)kankerpatiënten en naasten!’

Professor dr. Erik Scherder, voorzitter Comité van Aanbeveling st. Kanker in Beeld

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn