Sla navigatie over

2016: Tweede Oncofonie – ‘Symfonie voor je Leven’ 

Op 16 mei 2016 vindt in de grote zaal van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam de tweede editie plaats van de ‘Oncofonie, Symfonie voor je Leven’. De rode draad is het verhaal De Kleine Prins van Antoine de Saint-Exupéry. De piloot uit dit verhaal stort neer in de woestijn. Hij krijgt te maken met een geheel andere waarheid. Net zo als een kankerpatiënt en zijn naasten wanneer de diagnose kanker wordt uitgesproken.

De deelnemers van Zingen, Spelen, Beelden en Schrijven voor je Leven staan centraal. 300 koorleden brengen hun repertoire ten gehore, de creatieven bouwen mee aan het decor, de schrijvers maken teksten en de acteurs spelen hun spel op het toneel. Het Noordpool Orkest en diverse artiesten uit de wereld van klassiek, jazz, chanson & musical begeleiden belangeloos de uitverkochte voorstelling. Diverse media besteden aandacht aan de Oncofonie, waaronder RTL Nieuws.

De ‘Oncofonie, Symfonie voor je Leven’ is een unieke voorstelling, georganiseerd door Stichting Kanker in Beeld naar een idee van Amanti d’Arti/Eveline Roskott. Met deze benefietvoorstelling vraagt Kanker in Beeld aandacht voor het belang van creatieve en (ver)beeldende expressie bij kanker. De opbrengsten komen ten goede aan nieuwe en bestaande initiatieven. Voor de deelnemers – en hun familie in het publiek – is het een ervaring om nooit te vergeten.
Twee maal vond er een Oncofonie plaats, in 2012 en 2016. Beide edities waren een groot succes

Nieuwsbrief Oncofonie 2016: een prachtig festijn!

De voorbereidingen

Beleef het mee

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn