Sla navigatie over

Evenementen

Kanker in Beeld organiseert sinds 1998 indrukwekkende evenementen met werken en optredens van mensen die met kanker geconfronteerd zijn. Deze uitingen laten zien wat kanker teweeg kan brenxgen, zowel in negatieve als positieve zin. Ze geven een gezicht aan de pijn en het verdriet maar ook aan de moed, kracht en hoop. Daarnaast vestigen deze evenementen de aandacht op het belang van creatieve expressie voor de emotionele verwerking van de ziekte.

Oncofonie

Oncofonie – Symfonie voor je Leven

De ‘Oncofonie, Symfonie voor je Leven’ is een unieke voorstelling, georganiseerd door Stichting Kanker in Beeld naar een idee van Amanti d’Arti/Eveline Roskott. Deelnemers aan de activiteiten van Kanker in Beeld spelen een grote rol in de uitvoering.
Met deze benefietvoorstelling vraagt Kanker in Beeld aandacht voor het belang van creatieve en (ver)beeldende expressie bij kanker. Iedereen werkt belangeloos mee. De opbrengsten komen ten goede aan nieuwe en bestaande initiatieven. Voor de deelnemers – en hun familie in het publiek – is het een ervaring om nooit te vergeten.
Twee maal vond er een Oncofonie plaats, in 2012 en 2016. Beide edities waren een groot succes.

Oncofonie 2016

Op 16 mei 2016 vindt in de grote zaal van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam de tweede editie plaats van de ‘Oncofonie, Symfonie voor je Leven’.
De rode draad is het verhaal De Kleine Prins van Antoine de Saint-Exupéry. De piloot uit dit verhaal stort neer in de woestijn. Hij krijgt te maken met een geheel andere waarheid. Net zo als een kankerpatiënt en zijn naasten wanneer de diagnose kanker wordt uitgesproken.

De deelnemers van Zingen, Spelen, Beelden en Schrijven voor je Leven staan centraal. 300 koorleden brengen hun repertoire ten gehore, de creatieven bouwen mee aan het decor, de schrijvers maken teksten en de acteurs spelen hun spel op het toneel. Het Noordpool Orkest en diverse artiesten uit de wereld van klassiek, jazz, chanson & musical begeleiden belangeloos de uitverkochte voorstelling. Diverse media besteden aandacht aan de Oncofonie, waaronder RTL Nieuws.

Bekijk hier een korte film over de voorbereiding

Bekijk hier een videoverslag van de dag

Terugblik 2016

Oncofonie 2012

De ‘Oncofonie, Symfonie voor je leven’ vindt voor de eerste keer plaats op zondag 12 september 2012 in een tot de nok toe gevuld Koninklijk Theater Carré.
Artiesten waaronder Liesbeth List, Ben Cramer, Cor Bakker, Iris Kroes, Fay Claassen, Hans Dagelet, Esther Apituley, Henny Huisman, Sylvana Simons en het Noordpool Orkest brengen samen met 360 koorleden van Zingen voor je Leven een ode aan het leven. Iedereen werkt pro deo mee, de opbrengsten zijn bestemd voor Stichting Kanker in Beeld.

Terugblik 2012

Exposities

2009: Verwoorden, verklanken, verbeelden, verwerken

De derde manifestatie vindt plaats in september 2009 in de Grote Kerk in Den Haag. Het thema is ‘verwoorden, verklanken, verbeelden, verwerken’. Er worden meer dan 170 werken getoond. Daarnaast zijn er optredens van de koren uit het landelijke korennetwerk Zingen voor je Leven, theatrale optredens, lunchlezingen en een medisch-wetenschappelijk symposium voor professionals.

De reacties van de ruim 10.000 bezoekers zijn overweldigend en vaak zeer emotioneel. Met schilderijen, beelden, boeken, gedichten, muziek, zang en dans tonen de deelnemers wat zich van binnen afspeelt als je geconfronteerd wordt met kanker. Velen zijn extra gemotiveerd en geïnspireerd om verder te gaan met creatieve en beeldende expressie. Bijna 200 oncologische professionals komen op het symposium (opnieuw) in contact met de noodzaak en de kracht van beeldend en creatief verwerken.
Naar aanleiding van de manifestatie verschijnt een boek met de tentoongestelde werken en artikelen van professionals.

2003: Tweede Grote Manifestatie

De tweede manifestatie vindt in 2003 plaats in de Grote Kerk van Amsterdam. Er wordt uit het hele land werk aangeboden en de bezoekersaantallen zijn indrukwekkend. Naar aanleiding van de manifestatie verschijnt ook een boek met de tentoongestelde werken en artikelen van professionals.

1998: Eerste manifestatie Kanker in Beeld

In september 1998 vindt in de Grote Kerk van Amsterdam de eerste manifestatie plaats, op initiatief van psycholoog Jan Taal. Centraal hierin staat de tentoonstelling van creatief werk door mensen die met kanker te maken hebben. De belangstelling en reacties zijn zo overweldigend, dat de stichting besluit hier een vijfjaarlijks evenement van te maken.

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn