Sla navigatie over

Evenementen

Evenementen

Kanker in Beeld organiseert sinds 1998 indrukwekkende evenementen met werken en optredens van mensen die met kanker geconfronteerd zijn. Deze uitingen laten zien wat kanker teweeg kan brengen, zowel in negatieve als positieve zin. Ze geven een gezicht aan de pijn en het verdriet maar ook aan de moed, kracht en hoop. Daarnaast vestigen deze evenementen de aandacht op het belang van creatieve expressie voor de emotionele verwerking van de ziekte.

November 2022: ‘Maand van de creatieve expressie’

Kanker in Beeld bestaat 25 jaar in 2022 en dat vieren we op diverse manieren!

In het Cobra museum in Amstelveen komt gedurende 2,5 maand (22 okt-9 jan) een expositie vanuit Beelden voor je Leven met werken van ex-kankerpatiënten en hun naasten, toegankelijk voor alle museumbezoekers. Op 1 november 2022 trappen we live in het museum met een talkshow ‘de maand van de creatieve expressie’ af. De talkshow is ook te volgen via een livestream en wordt op een later moment op onze website geplaatst. De talkshow (45 min) gaat over waar Kanker in Beeld voor staat waarbij dans, zang, beeldend werk en theater op de voorgrond staan.

Samen met al onze initiatieven worden er de hele maand activiteiten in het Cobra Museum en door het hele land georganiseerd. Naast de expositie worden workshops zingen, dansen en beeldend werk gegeven, vinden lezingen plaats, en treden er koren op. Gedurende de hele maand worden er op veel verschillende plaatsen in het land allerlei activiteiten georganiseerd waaronder optredens van onze koren in bijvoorbeeld in musea, ziekenhuizen of bibliotheken. Openbare repetities en vrij toegankelijk ateliers komen ook op de agenda.

Nadere informatie voor wat betreft ‘de maand van de creatieve expressie’ en de expositie in het Cobra museum volgen!

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn