Sla navigatie over

Organisatie

Organisatie

Over onze organisatie

Jan Taal (eerstelijns- en gezondheidspsycholoog, verbonden aan de School voor Imaginatie) richt in 1997 samen met Kitty Zwart de stichting Kanker in Beeld op. In 1998 organiseert de stichting de eerste manifestatie met beeldende kunst en podiumkunsten door mensen die met kanker geconfronteerd zijn. In 2003 vindt de tweede manifestatie plaats en wordt het eerste koor opgericht.

In 2006 treedt een volledig nieuw bestuur aan, met Patricia Deiters-Rahusen als nieuwe voorzitter. Het korennetwerk groeit, in het hele land ontstaan creatieve ateliers en de stichting steunt nieuwe initiatieven rondom schrijven en toneelspelen. Bijzondere evenementen zijn de derde manifestatie in 2009, de Oncofonie in Carré in 2012 en de Oncofonie in het Concertgebouw in 2016.

Daarnaast zet de stichting zich actief in om ervoor te zorgen dat er binnen de gezondheidszorg structureel meer aandacht komt voor creatieve expressie bij kanker.

In oktober 2016 neemt Cora Honig het voorzittersstokje over. In het nieuwe beleidsplan  staat de continuïteit van diensten van Kanker in Beeld centraal.

Download het beleidsplan 2020-2024

De mensen achter kanker in beeld

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn