Sla navigatie over

Organisatie

Jan Taal (eerstelijns- en gezondheidspsycholoog, verbonden aan de School voor Imaginatie) richt in 1997 samen met Kitty Zwart de stichting Kanker in Beeld op. In 1998 organiseert de stichting de eerste manifestatie met beeldende kunst en podiumkunsten door mensen die met kanker geconfronteerd zijn. In 2003 vindt de tweede manifestatie plaats en wordt het eerste koor opgericht.

In 2006 treedt een volledig nieuw bestuur aan, met Patricia Deiters-Rahusen als nieuwe voorzitter. Het korennetwerk groeit, in het hele land ontstaan creatieve ateliers en de stichting steunt nieuwe initiatieven rondom schrijven en toneelspelen. Bijzondere evenementen zijn de derde manifestatie in 2009, de Oncofonie in Carré in 2012 en de Oncofonie in het Concertgebouw in 2016.

Daarnaast zet de stichting zich actief in om ervoor te zorgen dat er binnen de gezondheidszorg structureel meer aandacht komt voor creatieve expressie bij kanker.

In oktober 2016 neemt Cora Honig het voorzittersstokje over. In het nieuwe beleidsplan  staat de continuïteit van diensten van Kanker in Beeld centraal.

Download het beleidsplan 2020-2024

Bestuur

Cora Honing, voorzitter

corahoning_4kant_de3575

Cora Honing heeft gedurende haar loopbaan verschillende functies in de oncologie gehad, met name op het psychosociale vlak. De laatste jaren bij KWF Kankerbestrijding was zij international relations officer. Naast diverse bestuursfuncties, is Cora als vrijwilliger actief voor een aantal internationale projecten gericht op verbetering van kwaliteit van leven van kankerpatiënten. Sinds haar pensioen, voorjaar 2015, is zij bestuurslid van Kanker in Beeld. In die functie zet zij zich in om het belang van creatieve verwerking als psychosociale steun erkend te krijgen.

Anja Blink, algemeen bestuurslid

Anja Blink, geboren Groningse op 21 september 1954. Opgegroeid in de polders en nu woonachtig in Zeewolde. Heb een carrière doorlopen in de zorg en publieke omroepen voornamelijk als bedrijfsvoerend manager. De interesse voor kanker in beeld is ontstaan toen mijn zusje Annemarie Blink dirigent werd van een aantal koren van Kanker in Beeld. Ik heb regelmatig meegezongen in de diverse koren maar mijn echte passie is toch zorgen dat een organisatie beweegt en zich blijft vernieuwen.
Mijn inzet voor Kanker in Beeld zal vooral ondersteunend zijn aan alle activiteiten die lopen. Ik doe dat vanuit een creatieve en open gedachte maar vooral met passie voor de doelgroep. Ik zal mij ook laten voeden door de deelnemers. Het door ontwikkelen van de wetenschap rond kanker staat niet stil, maar de emotionele beleving die daaraan parallel loopt ook niet. Immers, de jeugd en jong volwassene van nu gaat heel anders met haar ziektebeeld om dan in mijn tijd. Dat vraagt om continue betrokkenheid.

Nadia Burgmeijer, algemeen bestuurslid

Nadia Burgmeijer is een digital product designer met een passie voor mensen. Haar werk vormt de brug tussen de behoefte van bedrijven en de gebruikers van hun digitale producten. Zij zal voornamelijk het online verhaal en design van Kanker in Beeld proberen te optimaliseren, zoals voor de website en social media. Het is haar eerste ervaring als bestuurslid voor een stichting. Maar ze is wel al bekend met Kanker in Beeld en is een aantal keer vrijwilliger geweest bij de wat grotere evenementen.
Verder is zij 31 jaar en wonende in Amsterdam samen met haar vriend en 2 katten.

Don Henken, algemeen bestuurslid

Don Henken, geboren in Helmond in 1964, dirigent en musicus met meer dan 35 jaar ervaring, waarbij het contact met mensen en de uitdaging om zich met muziek verder te ontwikkelen is zijn grote drijfveer is.

Met name in de lichte muziek, popmuziek, close harmony, jazz is hij gespecialiseerd, maar ook in de klassieke muziek, van middeleeuwen tot 21e eeuw, weet hij goed zijn weg te vinden.

Hij is mede-oprichter van Stichting Eduvox, die zich richt op het ondersteunen van muzikale projecten en scholing voor de koorzanger. Daarnaast is hij muzikaal leider van diverse groepen, waaronder het Zingen voor je Leven koor – Tilburg en Zingen voor je Leven koor – Eindhoven en arrangeur en coach. Ook verwacht hij in de toekomst bezig te zijn met het opzetten van hybride projecten en het blijven ontwikkelen van de muzikale mogelijkheden op IT-gebied.

Ere-bestuurders

In november 2016 namen Patricia Deiters-Rahusen en Vincent van Dantzig na een lange en intensieve bestuursperiode afscheid van Stichting Kanker in Beeld. Maar de stichting kan niet zonder hen en dat geldt ook omgekeerd. Daarom zijn Patricia en Vincent beiden bij hun afscheid benoemd tot ere-bestuurslid en blijven zij zo betrokken bij het wel en wee van Kanker in Beeld. In een interview dat Petra ter Doest met hen had leggen ze uit wat Kanker in Beeld voor hen heeft betekend. De interviews vindt u hier: Patricia Deiters-Rahusen en Vincent van Dantzig.

Eind december 2018 heeft Jan Vos van Marken afscheid genomen als bestuurslid van Kanker in Beeld. Hij is bij zijn afscheid benoemd tot ere-bestuurslid.

Medewerkers Bureau

Laura van den Berg, programma manager

Laura is de Programma Manager bij Kanker in Beeld. In deze hoedanigheid is zij verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de initiatieven die de stichting initieert, ontwikkelt en ondersteunt.
Laura kent Stichting Kanker in Beeld al sinds 2007, het jaar dat Stichting Chaja Oss werd opgericht en er een intensieve samenwerking ontstond tussen beide stichtingen. Samen met een bestuurslid van Kanker in Beeld heeft ze in 2015 de Mont Ventoux uitdaging georganiseerd. Na dit evenement is Laura eind 2015 toegetreden tot het bestuur en heeft zij de landelijke korendag in 2016 mede georganiseerd. Sinds januari 2018 werkte zij op vrijwillige basis als inhoudelijke projectmedewerker ter ondersteuning van de programma manager. Door deze ervaring  weet Laura goed wat de waarde van creatieve expressie kan betekenen. Ze was voorheen werkzaam in de horeca- en in de evenementenbranche.

Comité van Aanbeveling

Prof. dr. E. (Erik) Scherder (Voorzitter)
Hoogleraar Klinische Neuropsychologie
Vu Amsterdam

Prof. dr. Susan van Hooren
Hoogleraar Klinische psychologie bij de Open Universiteit. In de afgelopen jaren heeft ze veel praktijkgericht onderzoek verricht naar de effecten en werkingsmechanismen van vaktherapeutische interventies. Dit heeft geleid tot nieuwe inzichten, methoden en tools die bruikbaar zijn voor de praktijk en het onderwijs.

Prof. Dr. C. (Casper) van Eijck
Oncoloog
Erasmus MC – Centrum Rotterdam

Dr. S.M. (Sylvia) Dermout
Gynaecoloog
Voorzitter Centrum voor Leven met kanker ‘Anna’s Huis’, Zorgboulevard ZMC. Zaandam
Oud-voorzitter stichting Olijf, netwerk van vrouwen met gynaecologische kanker

Mw. M.M.S. (Til) Timmers – van der Valk
Directeur eigenaar hotel Breukelen / hotel Veenendaal

Dhr. E. (Ernst) Veen
Directeur Hermitage Amsterdam en de Nieuwe Kerk (gepensioneerd)
Meedenker in Cultureel Ondernemerschap en Projecten B.V.

Drs. B.J.A.M (Bernard) Welten
Buitengewoon raadslid
Onderzoeksraad voor Veiligheid Den Haag

Dhr. W. (William) Yang
William Yang Foundation in Nijmegen: activiteiten voor mensen die geraakt zijn door kanker of een andere levensbedreigende ziekte en hun vrienden/naasten.

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn