Sla navigatie over

Publicaties

Publicaties

Boeken

Creatief logboek ‘Op Reis’

Het Creatief logboek voor mensen die met kanker te maken hebben is opgedragen aan alle mensen die door kanker op een dag wakker werden in een andere wereld, en zich al zingend, schrijvend, beeldend en spelend een nieuw pad banen.

Het boek laat zien wat de mogelijkheden zijn om te zingen, te spelen, te schrijven of uit te beelden wat er van binnen leeft. Het bevat interviews, teksten, beelden en oefeningen waar je kracht uit kunt putten. Ook is er ruimte voor eigen aantekeningen.
Het boekje is verschenen ter gelegenheid van de Oncofonie 2016 en het tienjarig bestaan van het korennetwerk Zingen voor je Leven.

Uitgever: Stichting Kanker in Beeld
Tekst en samenstelling: Petra ter Doest

ISBN 978-90-9029741-5

Prijs: € 7,50 excl. verzendkosten (extra € 5,– per verzending)
U kunt het boek bestellen door een e-mail te sturen aan info@kankerinbeeld.nl
Vermeld daarbij uw naam en adres en hoeveel exemplaren u wilt bestellen. Wij sturen u het boek dan zo spoedig mogelijk toe.

Verwoorden verklanken verbeelden verwerken – 2009

Het boek Kanker in Beeld – verwoorden verklanken verbeelden verwerken uit 2009 laat zien hoe mensen kracht, steun en troost ontlenen aan creatieve expressie. Het hart van het boek is een selectie van ongeveer honderd beeldende werken, gemaakt door mensen die met kanker geconfronteerd zijn.
Bij de werken zijn korte, persoonlijke toelichtingen opgenomen. Verder laat de publicatie professionals aan het woord: een oncologisch chirurg, een psycholoog en een vaktherapeut beschrijven hun ervaringen met creatieve expressie. Extra aandacht wordt besteed aan de rol die creativiteit voor kinderen kan spelen. Tenslotte gaat het boek in op het korennetwerk ‘Zingen voor je Leven’, dat in vijf jaar tijd een stormachtige groei doormaakte.

Dit kleurrijke boek is zeker niet alleen bedoeld voor mensen die zelf met kanker geconfronteerd worden. Iedereen zal de schoonheid, kracht en intimiteit van de werken en de persoonlijke verhalen kunnen waarderen.
Het boek is uitgebracht naar aanleiding van de manifestatie ‘Verwoorden verklanken verbeelden verwerken’ in 2009.

Uitgever: Stichting Kanker in Beeld
Redactie en tekst: Paula Vos

ISBN 978-90-814586-1-0

Prijs: € 17,95 excl. verzendkosten (extra € 5,– per verzending)
U kunt het boek bestellen door een e-mail te sturen aan info@kankerinbeeld.nl
Vermeld daarbij uw naam en adres en hoeveel exemplaren u wilt bestellen. Wij sturen u het boek dan zo spoedig mogelijk toe.

Kanker in Beeld – 2003

Het boek Kanker in Beeld – verwerking door creatieve expressie is uitgebracht naar aanleiding van de manifestatie Kanker in Beeld in 2003. Het bevat 132 pagina’s met creatieve werken van kankerpatiënten en hun naasten, en beschouwingen van therapeuten en andere zorgprofessionals.

Uitgever: Stichting Kanker in Beeld
Redactie en tekst: Carry Holzenspies en Jan Taal
Samenstelling afbeeldingen deel II: Els Mes

ISBN 90 71123 71 5

Niet meer leverbaar

Verbeeldingstoolkit 3.0

Afgelopen najaar werd de vernieuwde Verbeeldingstoolkit 3.0 gelanceerd. De Verbeeldingstoolkit is een doe-het-zelf-toolkit voor mensen met kanker (of met een andere chronische ziekte) en hun naasten.

Met behulp van verbeeldingsoefeningen, teken- en schrijfopdrachten en symboolkaarten leer je te werken met je eigen verbeeldingskracht. De toolkit bevat een veelvoud aan eenvoudige oefeningen en creatieve materialen om de buitengewone kracht van de verbeelding te benutten voor het versterken van de draagkracht en de veerkracht van eenieder die betrokken is bij kanker, chronische ziekte of crisis.

De verbeeldingstoolkit bevat de documentaire Zingen voor je Leven. Deze is te bekijken via https://verbeeldingstoolkit.nl/documentaire-zingen-voor-je-leven/.

Kijkt u voor meer informatie of om de toolkit te bestellen hier.

U blijft op de hoogte van ons werk door de nieuwsbrief en jaarverslagen. Daarnaast geven we voorlichtingsmateriaal en boeken uit.

Nieuwsbrief

Enkele keren per jaar publiceert Stichting Kanker in Beeld een digitale nieuwsbrief.
Hieronder kunt u eerdere exemplaren bekijken:

Nieuwsbrief oktober 2023
Nieuwsbrief september 2023
Nieuwsbrief april 2023
Nieuwsbrief oktober 2022
Nieuwsbrief september 2022
Nieuwsbrief maart 2022
Nieuwsflits januari 2022

Jaarverslagen

De jaarverslagen van Stichting Kanker in Beeld vindt u hier:

Jaarverslag 2023
Jaarverslag 2022
Jaarverslag 2021
Jaarverslag 2020
Jaarverslag 2019
Jaarverslag 2018

Blijf op de hoogte


    085 – 273 83 33
    info@kankerinbeeld.nl

    Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn