Sla navigatie over

Schrijven voor je Leven

Schrijven voor je leven

Woorden die raak zijn

Het kan heel bevrijdend zijn gedachten, gevoelens en angsten aan het papier toe te vertrouwen. Onder leiding van een professionele schrijfcoach maken deelnemers aan Schrijven voor je Leven bijvoorbeeld blogs, verhalen, boeken, dagboeken, haiku’s of gedichten.

Iedereen kan schrijven. Als er een drempel is om te schrijven, ontstaat die vaak omdat het verhaal zo groot is. De kunst is dan ook om het klein te houden. Gerichte schrijfopdrachten van de schrijfcoaches zetten je aan om je gedachten te richten op een specifiek onderwerp. Daarnaast zijn er instructies zoals doorschrijven, de pen in beweging houden. Dat helpt om het gewone denken te stoppen en een andere bewustzijnslaag aan te boren. Door te verwoorden wat diep binnenin leeft, kan de schrijver ook een gevoel van controle terugkrijgen.

Landelijk netwerk

Schrijven voor je Leven kan op dit moment in:

  1. Schrijven voor je Leven Hilversum
  2. Schrijven voor je Leven Utrecht
  3. Schrijven voor je Leven Venray
  4. Schrijven voor je Leven Woerden

Stichting Kanker in Beeld heeft de ambitie om ook voor Schrijven voor je Leven een landelijk netwerk te realiseren.

Activiteiten

Schrijven voor je Leven nu ook Online!

Maandag 4 en 18 mei, 8 en 22 juni – Online workshop Schrijven voor je Leven.
Heb je zelf of als naaste te maken (gehad) met kanker? Gerichte schrijfsuggesties zorgen ervoor dat er als vanzelf tekst op je papier komt. Schrijven kan je zo een opstapje geven om de confrontatie met deze ziekte te verwerken, meer in het nu te leven en de kwaliteit van je leven te verbeteren. Hou je van schrijven of wil je ontdekken wat schrijven je kan brengen? Doe mee met de online groep! Module A wordt gegeven door Karin Janssen, Schrijven voor je Leven Venray en ontwikkelaar van het format Schrijven voor je Leven.
Tijd: 9.30 tot 12 uur. Wil je daarna eventueel ook nog module B doen, dan kan dat op maandagen 7 en 21 september 5 en 26 oktober van 9.30 tot 12 uur.
Kosten bedragen 125 euro per module. Meld je je meteen voor beide modules aan, dan krijg je 15% korting. Het is niet regio-afhankelijk doordat het online gegeven wordt. Iedereen kan meedoen.
Als de prijs een bezwaar is komen we tot een passende regeling.

Meer info en aanmelden: Karin Janssen, tel 06 305 29 188,
mail info@karin-janssen.nl en www.karin-janssen.nl

Schrijf u nu in voor Schrijven voor je Leven in Venray of Utrecht

“Het verwonderde mij dat er uit een heel eenvoudig woord zoveel aanvullingen komen.”

Schrijven voor je Leven is in 2018 vernieuwd! Er is hard gewerkt aan een vernieuwde vorm en inhoud van Schrijven voor je Leven. In Venray en in Utrecht wordt al met dit nieuwe format gewerkt. Waarom deze aanpak?

Kanker in Beeld biedt patiënten en hun naasten de mogelijkheid de confrontatie met de ziekte te verwerken en een plek in het leven te geven door middel van creatieve expressie. Met onze activiteiten helpen we (ex)patiënten en hun naasten kracht en energie te ontdekken, de zelfredzaamheid te vergroten, het gevoel van eigenwaarde te herstellen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

De vernieuwde Schrijven voor je Leven-serie is bedoeld voor mensen die zelf of als naastbetrokkene te maken hebben (gehad) met kanker. De serie bestaat uit twee op zichzelf staande modules (A en B), van elk vier sessies van 2.5 uur. U krijgt concrete, maar ook speelse creatieve schrijftechnieken aangeboden. Zo komt er als vanzelf tekst op uw papier.

Tijdens module A schrijft u bijvoorbeeld over wat er in uw leven is gebeurd, waar u nu staat, waar u tegenaan loopt, wat u helpt en hoe u goed voor uzelf kunt zorgen. In module B schrijft u over uw waarden, verlangens en keuzes. Al schrijvend komt u bij uw innerlijke kracht en bij wat er voor u werkelijk toe doet. U kunt alleen module A volgen, of daarna verder gaan met module B.

Terugblik Landelijke Schrijfdag 11 maart 2017

“Het maakt zichtbaar wat al in mij leeft.”

Er werd gelachen, gehuild en vooral veel geschreven tijdens de eerste landelijke Schrijfdag van onze pijler Schrijven voor je Leven. Op zaterdag 11 maart kwamen deelnemers uit heel Nederland samen om te participeren in de workshop ‘De helende kracht van schrijven’. Vanwege grote belangstelling werd de dag verplaatst van Woerden naar Amstelveen.

Er is inmiddels wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de helende kracht van schrijven. Daarin is aangetoond dat het gestructureerd schrijven over emoties en gedachten een positieve werking op het immuunsysteem van de schrijver heeft. Op deze manier wordt het schrijfproces niet alleen ingezet om ervaringen van je af schrijven, maar ook om gezondheid en kracht naar je toe te schrijven.

De deelnemers kregen onder deskundige begeleiding van Christine de Vries veel inzicht in hoe gevoelens, gedachten en emoties op een gestructureerde en toegankelijke manier op papier gezet konden worden. Schrijven inzetten als creatief middel waarbij het op deze dag ging om het proces en niet om het schrijven van een ‘mooie’ of ‘volledige’ tekst. Met verbazing werd gereageerd op de woorden die uit ieders pen kwamen.

“Het verwonderde mij dat er uit een heel eenvoudig woord zoveel aanvullingen komen.”

Woordgedichten, regels volschrijven en nog veel meer concrete maar ook speelse technieken zorgden ervoor dat de deelnemers ervaringen van zich af konden schrijven en op een veilige manier de aandacht van het hoofd naar het hart te konden brengen. We kijken terug op een zeer geslaagde dag.

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn