Sla navigatie over

Schrijven voor je Leven Woerden

Wie geconfronteerd wordt met de gevolgen van de ziekte kanker krijgt veel te verwerken. De ziekte en alle behandelingen trekken een enorme wissel op de patiënt, maar zeker ook op de partner, kinderen en andere naasten. Ook een dierbare verliezen aan kanker zet je wereld op de kop en vraagt een intensieve periode van verwerking. Verwerken is soms hard werken; het vraagt veel van lichaam en geest. Vaak kom je pas aan verwerken toe als het relatief weer wat rustiger om je heen wordt; als overleven weer een beetje leven wordt.

Creatief en reflectief schrijven kan een hulpmiddel zijn bij dat proces. Het biedt de mogelijkheid om actief te verwerken door wat je voelt en denkt te verwoorden en een plaats te geven. Schrijven kan een belangrijke uitlaadklep zijn, maar ook rust en ontspanning brengen. Wanneer je je laat meevoeren door je pen kun je ook nieuwe horizonten verkennen, spelen en je verwonderen. Samen schrijven en delen kan inspireren en verbinden.

Terug naar het overzicht landelijk netwerk

Praktische informatie

De vernieuwde Schrijven voor je Leven-serie is bedoeld voor mensen die zelf of als naastbetrokkene te maken hebben (gehad) met kanker. De serie bestaat uit twee op zichzelf staande modules (A en B), van elk vier sessies van 2,5 uur.

Tijdens module A schrijf je bijvoorbeeld over wat er in je leven is gebeurd, waar je nu staat, waar je tegenaan loopt, wat je helpt en hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. In module B schrijf je over je waarden, verlangens en keuzes. Al schrijvend kom je bij je innerlijke kracht en bij wat er voor jou werkelijk toe doet. Je kunt alleen module A volgen, of daarna verder gaan met module B.

Schrijven voor je Leven Woerden wordt begeleid door Winny van Rij. “Ik schrijf graag maar het liefst met een doel waardoor het schrijven betekenis krijgt, voor mezelf of voor anderen. Zo schreef ik naast de vele journalistieke en zakelijke teksten ook persoonlijke verhalen en coachte ik een aantal mensen met de ziekte kanker bij hun schrijfproces. Je kunt er zoveel in kwijt en dat helpt bij het verwerken.” Bij deze schrijfsessies gaat het vooral om het proces, niet om een mooie of foutloze tekst. Schrijfervaring en goed kunnen spellen is dan ook niet nodig. Je krijgt concrete, maar ook speelse en creatieve schrijftechnieken aangeboden. Zo komt er als vanzelf tekst op je papier.

Wanneer: Momenteel geen informatie beschikbaar.
Data: Momenteel geen informatie beschikbaar.
Locatie: Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12, 3441 XC Woerden
Prijs: € 120,- (4 ochtenden, blok A)
Begeleiding: Winny van Rij, tekstschrijfster https://winnyvanrij.nl en werkzaam bij Inloophuis ‘Leven met kanker’
Aanmelden: via e-mail:  tekst@winnyvanrij.nl of telefonisch: 06-52696029

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn