Schrijven voor je Leven Groningen

Wie geconfronteerd wordt met de gevolgen van de ziekte kanker krijgt veel te verwerken. De ziekte en alle behandelingen trekken een enorme wissel op de patiënt, maar zeker ook op diens partner, kinderen en andere naasten. Ook een dierbare verliezen aan kanker zet je wereld op de kop en vraagt een intensieve periode van verwerking. Verwerken is soms hard werken; het vraagt veel van lichaam en geest. Vaak kom je pas aan verwerken toe als het relatief weer wat rustiger om je heen wordt; als overleven weer een beetje leven wordt.

Creatief en reflectief schrijven kan een hulpmiddel zijn bij dat proces. Het biedt de mogelijkheid om actief te verwerken door wat je voelt en denkt te verwoorden en een plaats te geven. Schrijven kan een belangrijke uitlaadklep voor je zijn, maar kan ook rust en ontspanning brengen. En wanneer je je laat meevoeren door je pen kun je ook nieuwe horizonten verkennen, spelen en je verwonderen. Samen schrijven en delen kan inspireren en verbinden.

Terug naar het overzicht landelijk netwerk

Praktische informatie

De vernieuwde Schrijven voor je Leven-serie is bedoeld voor mensen die zelf of als naastbetrokkene te maken hebben (gehad) met kanker. De serie bestaat uit twee op zichzelf staande modules (A en B), van elk vier sessies van 2,5 uur. Je krijgt concrete, maar ook speelse creatieve schrijftechnieken aangeboden. Zo komt er als vanzelf tekst op uw papier.

Tijdens module A schrijf je bijvoorbeeld over wat er in je leven is gebeurd, waar je nu staat, waar je tegenaan loopt, wat je helpt en hoe je goed voor uzelf kunt zorgen. In module B schrijft je over je waarden, verlangens en keuzes. Al schrijvend kom je bij je innerlijke kracht en bij wat er voor u werkelijk toe doet. Je kunt alleen module A volgen, of daarna verder gaan met module B. De modules worden verzorgd door Josje Hamel.

Josje: “In mijn leven heb ik altijd geschreven. Dagboeken, poëzie, veel zakelijke teksten, schoolboeken en persoonlijke verhalen en blogs. Toen ik nog docent Nederlands was, heb ik veel schrijflessen gegeven. Toen ik kanker kreeg, ben ik opnieuw gaan schrijven. Het was een uitlaatklep, gaf me troost en later merkte ik dat het mijn omgeving ook hielp om te lezen wat ik schreef. Tijdens mijn eigen ziekteperiode heb ik de kracht en troost van schrijven opnieuw ervaren.”

Locatie Hamelhuys, Groningen
Wanneer: woensdagavond van 19.30 tot 21.45 uur (inclusief koffie/thee)
Data: 16 oktober, 6 en 27 november en 18 december 2019
Locatie: Hamelhuys, Johan de Wittstraat 15, Groningen
Prijs: € 50,- (4 avonden, blok A)
Begeleiding: Josje Hamel
Aanmelden: info@hamelhuys.nl of 06-34339384

Locatie Hamelhuys, Zuidlaren
Wanneer: donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur (inclusief koffie/thee)
Data: 17 oktober, 7 en 28 november en 19 december 2019
Locatie: Hamelhuys, Ludinge 10, Zuidlaren
Prijs: € 50,- (4 middagen, blok A)
Begeleiding: Josje Hamel
Aanmelden: info@hamelhuys.nl of 06-34339384