Sla navigatie over

Spelen voor je Leven Ontmoetingsdag

Spelen voor je Leven Amersfoort was te gast bij Spelen voor je Leven Oss. Ook andere belangstellenden waren welkom op deze dag. Het was een vrolijke en feestelijke happening op woensdag 28 juni 2023 en het smaakte naar meer…

In ‘De Groene Engel in Oss’ is het een drukte van belang als wij, spelers Amersfoort, er onze opwachting maken. De spelers van Oss waren al vroeg uit de veren gegaan, omdat ze ons als heel belangrijke gasten in stijl wilden verwelkomen. Verkleed als schoonmakers hebben ze eerst De Groene Engel spik & span gepoetst en geboend en nu staan ze bij de ingang klaar om ons vriendelijk, doch daadkrachtig grondig af te stoffen: “Jullie moeten ook schoon, anders mogen jullie niet verder! haha …”

Binnen wacht ons vervolgens een warm en Brabants-gastvrij onthaal in een oergezellige ruimte, die wel iets weg heeft van een bruine kroeg. Koffie en thee met iets lekkers mogen we halen bij de bar en voorzichtig raken Amersfoort en Oss met elkaar in gesprek.

Dan worden we allemaal door Annet, theaterdocent van Oss, uitgenodigd te starten met bewegingsoefeningen om ons lekker los te maken. Tot en met de lunch doen we alles in ‘de kroeg’, vertelt ze, want de theaterzaal is nog in gebruik. Dat betekent dat we inventief om moeten gaan met de ruimte, wat ondanks de tafels, pilaren, verhogingen, barkrukken wonderwel goed lukt. Aan de opdrachten van Annet wordt met verve meegedaan door de spelers van beide groepen en er wordt lekker veel gelachen.

De lunch is fantastisch verzorgd en smaakt iedereen heerlijk. De groepen zitten gemengd aan tafel en de sfeer is gemoedelijk en gezellig. Onderling is veel uitgewisseld, wat zeker heeft bijgedragen aan het versterken van het contact. Tijdens de lunch is ook officieel afscheid genomen van Bernadette. Marleen van den Berg (voorzitter van stichting Chaja Oss) en Don Henken (bestuurslid van stichting Kanker in Beeld) hebben Bernadette met warme en lovende woorden bedankt voor haar bevlogenheid voor Spelen voor je Leven Amersfoort. Haar veelkleurigheid en grote inzet drukken zij uit in een symbolisch geschenk. Don biedt Bernadette een door hem zelf met zorg samengesteld bloemenboeket aan en uit handen van Marleen mag Bernadette een wel heel bijzonder verrassingscadeau ontvangen: een Grote Gouden Appel. In Oss is het namelijk een goed gebruik een gouden appeltje aan te bieden om mensen te bedanken voor hun verdiensten. Het feit dat Bernadette een Grote Gouden Appel heeft gekregen, mag dus als heel speciaal worden gezien. Zij is dan ook heel blij verrast met deze symbolische hulde van beide besturen.

Na dit plechtige moment van afscheid, is het weer de hoogste tijd om het los durven laten van onze remmen op de proef te stellen! Dus nodigt Annet ons uit naar de theaterzaal te gaan om daar verder te spelen. Dit betekent letterlijk ‘de vloer op’ met het publiek op de tribune. Dat voelt best spannend, maar blijkt vooral heel erg leuk te zijn.

Annet nodigt ons uit voor diverse heel verschillende improvisatie-opdrachten en daar zijn keer op keer knap uitgevoerde scènes uit ontstaan. Verrassend toch elke keer weer, dat deze vorm van toneelspelen zoveel creativiteit kan aanboren, zoveel plezier kan laten ontstaan, zoveel vreugde kan bieden aan spelers én toeschouwers. Ook hebben we nog mogen genieten van een prachtig gezongen toegift van Ingrid. Voor haar heel spannend, maar ook heel fijn, want dit bewees maar eens te meer dat ze het ook echt kan en dat het echt heel mooi klinkt. Dank je wel Ingrid en … toi, toi, toi!

Tot slot krijgen we de uitnodiging in een kring te gaan staan om aan elkaar een compliment te geven. Wát een prachtige vorm om mee af te sluiten! Voor ons allemaal was dit een inspirerend en hartverwarmend einde van een fantastische theaterdag in Oss.

Dankbaar en voldaan namen we hartelijk afscheid van elkaar met de conclusie: laten we hier een traditie van maken en elkaar minstens eenmaal per jaar ontmoeten om samen te Spelen voor ons Leven.

Marjan Rikkers, Spelen voor je Leven Amersfoort.

28 juni 2023

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn