Sla navigatie over

Spelen voor je Leven

Spelen voor je leven

Als ik speel, voel ik me vrij

In een Spelen voor je Leven groep (improvisatietheater) ontdekken mensen hoe bevrijdend het kan zijn om eens in een andere rol of situatie te zijn dan waar ze dagelijks in zitten. Momenteel zijn er twee theatergroepen actief in het land. We werken aan uitbreiding van dit aantal. De groepen staan open voor (ex-)kankerpatiënten, partners, vriend(innen), collega’s of nabestaanden. Acteerervaring is niet nodig.

Hoe werkt een groep?

Om de twee weken komt een groep bij elkaar onder leiding van een vakprofessional, bijvoorbeeld een theatermaker. Er worden geen toneelstukken ingestudeerd, maar het gaat om improvisatietheater. Het woord zegt het al: improviseren, je fantasie gebruiken om even iemand anders te zijn dan jezelf. Los komen van je dagelijkse zorgen en emoties. Ontdekken dat je meer bent dan je ziekte of meer dan een naaste die zorg heeft om iemand met kanker. Een paar uur samen in een andere wereld zijn, waardoor je los komt van de eigen situatie kan je een enorm gevoel van vrijheid en ruimte geven. Dit kan verrassende inzichten opleveren, naast alle speelplezier.

Ook proberen?

Benieuwd of zo’n theatergroep ook iets voor jou is? Kijk op onderstaand kaartje waar een groep speelt. Je bent altijd welkom om het eens te proberen.

Beleef het mee

Spelen voor je leven – kanker in beeld door Titus Mellema

Woorden van onze spelers

“Mei 2019 maakte ik, via  workshop, kennis met spelen voor leven. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten en ging er blanco in. Voor mij is een ochtend spelen, in een veilig omgeving, even totaal loskomen van al je dagelijkse beslommeringen. Na zo’n speelochtend , die omvliegt, heb ik energie voor de rest van de dag.”

– Hanny, speler voor je Leven Oss

“Spelen voor je Leven is voor mij een ochtend écht spelen. Even weer dat kind in me, dat naar boven komt, dat gezien mag worden. Even helemaal mezelf kunnen zijn, of juist in een rol kruipen, iemand mogen spelen die je helemaal niet bent. Geen moeilijke teksten hoeven leren, maar juist lekker improviseren . Een ochtend lekker loskomen van alles. Lekker samen lachten en genieten.”

– Diny, speler voor je Leven Oss 

Sfeerimpressie van spelen

Landelijk netwerk

In de volgende plaatsen kunt u deelnemen aan activiteiten van Spelen voor je Leven:

  1. Spelen voor je Leven Amersfoort
  2. Spelen voor je Leven Oss

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn