Sla navigatie over

Ventoux avontuur

Zondag 3 september jl. vertrok ik (Carolien) met Ingrid, Riet en Anja (bestuurslid Kanker in Beeld) als team Kanker in Beeld naar Frankrijk. Ons doel was om aan de sponsorloop georganiseerd door Groot Verzet tegen Kanker deel te nemen en geld in te zamelen voor Kanker in Beeld. 

We hadden een goede reis dankzij onze chauffeuse Anja, die ons veilig en behendig via de Franse péages en Parijs manoeuvreerde! De stemming zat er al direct goed in en we keken uit naar het avontuur. We hadden alle vier hard voor deze actie getraind en nu kon het gaan gebeuren. 

Toen de berg opdoemde in het landschap, zette Anja de auto direct aan de kant. Daar was ie dan. De berg die mij al gedurende mijn hele behandeling tegen kanker begeleidde, mij kracht gaf en vertrouwen dat er een punt komt dat ik op de top sta en weer (uit-)zicht heb op leven in het moment. Het was een metafoor in deze periode van mijn ziekte en nu was het echt!

We verbleven in een heerlijk gite (met zwembad!) aan de rand van het dorpje Montbrun-les-Bains aan de voet van de Mont Ventoux. Het was goed een paar dagen te hebben om te acclimatiseren en de Ventoux alvast wat te verkennen. 

Donderdag 7 september was het dan zover. Na een rusteloze nacht begaven we ons ’s morgens naar Sault, de startplaats van het grote gebeuren. Rond de 115 lopers kwamen bijeen. Het was een bijzonder gevoel deel uit te maken van een grote groep mensen, die allemaal vanuit een ervaring met de ziekte kanker meeliepen. We waren niet alleen……

Na een indrukwekkende minuut stilte begaven we ons naar de start. Ik stond te popelen om op pad te gaan.

Het was heet die dag, maar de pas zat er goed in bij mij. Al gauw verloren we elkaar als team wat uit het oog. Ieder liep in haar eigen tempo. Onderweg allemaal mensen met eigen verhalen en motivaties om de tocht af te leggen. Bijzondere ontmoetingen vonden plaats. Het landschap was adembenemend. Hoe hoger ik kwam, hoe spectaculairder het uitzicht werd. Ik zag mijn leven aan me voorbijtrekken en voelde heel sterk, dat het allerbelangrijkste in mijn leven het contact met mijn dierbaren om me heen is. Dit wist ik altijd wel, maar tijdens de tocht viel het als een dieper inzicht op zijn plaats. Ook het Zingen voor je Leven Koor Amsterdam kwam steeds boven drijven. Wat doet het me goed er deel van uit te maken. Ik kan er zijn met mijn ziekte. Ik mag er kwetsbaar zijn en me samen met de anderen gedragen voelen door fijne klanken. Ik kan er op zo’n mooie manier voelen dat ik leef! Na een tocht van 5 uur en 40 minuten bereikte ik de top. Samen met Ingrid liep ik over de finish. Een onbeschrijfelijk gevoel! Ik had het gehaald! Ik had weer grip op mijn lijf, mijn leven in het nu! Anja en Riet behaalden eveneens de finish. Dankzij vele sponsoren konden we een prachtig bedrag voor Kanker in Beeld bijeenbrengen. Geweldig dat we dit hebben kunnen doen!

Carolien Molenaar

Van links naar rechts: Ingrid Smits, Riet de Jong, Anja Blink, Carolien Molenaar. Zingen voor je Leven koor Amsterdam

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn