Sla navigatie over

Zingen voor je Leven: Uitbreiding korennetwerk Kanker in Beeld

We zijn super trots dat afgelopen half jaar ons korennetwerk zich langzaam uitbreidde.
Eind 2017 stond de teller op dertig koren verspreid door heel Nederland. Daar zijn nu vier nieuwe koren aan toegevoegd en de oprichting van het 35e Zingen voor je Leven koor staat in de startblokken.

Zingen in één van de koren van het Zingen voor je Leven netwerk van Kanker in Beeld is anders dan in een regulier koor. De deelnemers komen met veel plezier naar hun tweewekelijkse repetities. ‘Zingen geeft me een stem’, zeggen ze. Bij Zingen voor je Leven maakt het niet uit of je goed bent of niet. In alle vrijheid ontdek je je eigen stem. Iedereen is welkom. Door samen te zingen denken ze even niet aan de gevoelens van paniek, angst, boosheid of rouw die de kanker met zich mee kan brengen. De aandacht gaat zo’n twee uur lang uit naar het zingen. Het plezier en de saamhorigheid versterken elkaar. Als iemand even moet zitten of als iemand moet huilen, schrikt niemand daarvan. Er hoeft niets uitgelegd te worden. Troosten kan als daar behoefte aan is. De koorleden leven met elkaar mee. Er ontstaat een netwerk waar mensen veel aan hebben, ook tijdens zware behandelingen of als de dood nabij komt.

Inmiddels zijn er dus meer dan 30 koren in het hele land. Wil je zelf ontdekken wat zingen in één van onze koren voor je kan betekenen, je kunt altijd een keer gaan kijken. Iedereen is welkom.

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn