Sla navigatie over

Zingen voor je Leven

Zingen voor je leven

Als ik Zing, voel ik dat ik leef

In een Zingen voor je Leven koor ontdekken mensen hoeveel ontspanning het samen zingen geeft. In het hele land verspreid zijn er meer dan dertig van deze koren voor iedereen die te maken heeft met kanker. Als (ex-)kankerpatiënt, partner, vriend(in), collega, of als nabestaande. Zang ervaring is niet nodig.

Hoe werkt het koor?

De koren komen eens in de twee weken 2 uur bij elkaar. Ze zingen onder leiding van vakprofessionals; dirigenten, stembevrijders en muzikale begeleiders. Om lekker vrij te kunnen zingen beginnen ze met het los maken van de stem; stembevrijding. Aandacht voor de stem en wat je daar allemaal mee kunt doen. Improviseren, samen klanken maken, je eigen stem vinden en laten horen. En daarna… eenstemmig of meerstemmig zingen. Het repertoire is heel divers van wereldmuziek, Nederlandse succesnummers, gospels tot klassiek. Elk koor kijkt wat bij haar past en waar de deelnemers energie van krijgen. Door samen te zingen denken ze even niet aan de gevoelens van paniek, angst, boosheid of rouw. Het plezier en de saamhorigheid versterken elkaar.

Ook proberen?

Benieuwd of zo’n koor ook iets voor jou is? Kijk op onderstaand kaartje naar een koor bij jou in de buurt. Je bent altijd welkom om het eens te proberen.

Beleef het mee

Woorden van koorleden

“Hoewel we op diverse locaties hebben gezongen en vele zangers en zangeressen hebben zien komen en gaan door allerlei omstandigheden, is er één ding altijd hetzelfde gebleven, namelijk het gevoel van verbondenheid met elkaar.”

— Tiny ten Hoedt, koorlid

“Omdat alle koorleden lotgenoten zijn is het een heel speciaal koor met een geweldige sfeer. Alles mag en er hoeft niets. Er wordt veel gelachen maar soms ook gehuild. Je wordt getroost en verwarmd en vind altijd een luisterend oor. Als je zin hebt en je goed voelt kom je gezellig zingen.”

— Eefke Steenvoorden, Koorlid Hilversum

Sfeerimpressie

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn