Sla navigatie over

Zingen voor je Leven Amsterdam

Zingen voor je Leven Amsterdam is een koor van mensen die met kanker te maken hebben, persoonlijk of door iemand in de naaste omgeving. Het is een laagdrempelig koor: iedereen kan/mag meedoen. Een bijzondere ervaring van warmte, levenslust en energie.

De repetities beginnen met aandacht voor lichaamsgerichte stemexpressie. Het klinkt ingewikkeld maar het is een eenvoudige manier om spanning los te laten, met jezelf en elkaar in contact te komen en te ervaren hoe de trilling van je stem invloed heeft op je welbevinden. Op een liefdevolle manier in contact zijn met jezelf is belangrijk, zeker op het moment dat je klachten ervaart door ziekte en behandelingen.

Na deze opstart worden er liederen gezongen. Het repertoire beslaat zowel makkelijke stukken die uit het hoofd worden gezongen, als drie- of vierstemmige werken die wat meer tijd vragen om in te studeren. Je hoeft geen ervaren zanger te zijn of noten te kunnen lezen. Elke stem en inbreng is mooi en goed genoeg. Zingen voor je Leven Amsterdam is een gezellig koor dat elkaar steunt door dik en dun.

Terug naar het overzicht landelijk netwerk

Praktische informatie

Dirigent: Frans Meijer

Hallo, ik ben Frans Meijer. Ik ben half maart 2021 begonnen als nieuwe dirigent van het Zingen voor je Leven koor in Amsterdam. Wat een spannende, geweldige uitdaging.

Even iets over mijzelf? 63 jaar, getrouwd met Marina en vader van Joris, Marieke en Coen. Geboren en getogen in Flevoland, vierde in een katholiek polderpioniersgezin van zeven. Een liefdevolle jeugd, waar de boerderij, muziek en kerk centrale thema’s waren. Mijn moeder zei ooit eens: “Jij bent zingend geboren”. Een ontroerende uitspraak die ik koester. Zingen is een centraal thema in mijn leven geworden. Mijn lied is het lied van mijn ziel; mijn hart wil zingen; jóuw hart wil zingen, daar geloof ik in! Zie hier mijn drive als dirigent, zangcoach en stembevrijder.

Ik heb als dirigent jarenlang leiding gegeven aan verschillende koren en ben muzikaal en artistiek leider geweest van verschillende grote muziektheaterproducties. Daarnaast verzorg ik op aanvraag zangworkshops, popkoorweekenden, mantra-avonden en begeleid ik als zang- en levenscoach mensen ook individueel.

Ik geloof in de helende werking van zingen. Daarom spreekt ‘Zingen voor je Leven’ mij zo aan. Zingen laat gevoelens en emoties stromen en kan je helpen om weer te ontdekken dat je méér bent dan de ziekte alleen, hoe overheersend die ook kan zijn. Zingen kan je laten voelen dat jij er bent, dat jij ertoe doet; kan je nieuwe energie geven en, zelfs in je ziekte, prachtige momenten van leven, blijdschap en geluk laten ervaren. Het delen daarvan door samen te zingen in een koor, brengt troost, steun, herkenning en verbondenheid.

Koorleden en dirigent in verbinding met elkaar, voluit en vrij te zien en horen zingen is elke keer opnieuw weer een prachtig cadeau. Samen met Harrie Herfst verzorg ik sinds half maart twee wekelijks een online koorrepetitie voor het koor in Amsterdam. Een mooie start; smaakt naar meer.

Graag wil ik me de komende tijd inzetten voor dit prachtige initiatief. Ik zie ernaar uit om iedereen binnenkort (live) te ontmoeten.

Hartelijke groet, Frans Meijer
fransmeijer@labyrintflevoland.nl
06-20446740


Dirigent                  Frans Meyer     
Muzikale begeleiding Harrie Herfst 

Voorzitter                Riet de Jong 
Penningmeester    Toos Verkooijen 
Bestuurslid             Rina Kost             

Repetities: Iedere 2 weken op vrijdagochtend
Tijd: van 10.30 tot 13.00 uur
Locatie: Pondok, Poeldijkstraat 391, 1059 VL Amsterdam
Kosten deelname: €125,- per jaar
Informatie en aanmelden via : info@zvjlamsterdam.nl

www.zvjlamsterdam.nl

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn