Sla navigatie over

Zingen voor je Leven Haarlemmermeer

Zingen voor je Leven Haarlemmermeer – ‘Rhythm of Life’ bestaat inmiddels al meer dan 10 jaar! We zijn uitgegroeid tot een prachtig 4-stemmig koor, dat jaarlijks diverse optredens mag verzorgen. Altijd kijken we weer uit naar de vrijdagmorgen, waar we naast het zingen ook warme contacten, gezelligheid en begrip mogen ervaren. Op 8 april 2017 vierden we ons Lustrum met iedereen die ons in die tien jaar gesteund heeft.

Terug naar het overzicht landelijk netwerk

Praktische informatie

Naam koor (sinds 1 januari 2018): Rhythm of Life – Zingen voor je Leven Haarlemmermeer
Coördinator en secretaris: Sipco Schimmel
Penningmeester: Rob Damen
Dirigent: Carole Kroese
Stemexpressie: Elise Blesgraaf

Repetities: De eerste en derde vrijdag van de maand. De inloop begint om 09.30 uur zodat we elkaar al voor het zingen kunnen ontmoeten, maar we zingen van 10.00-12.00 uur met een koffiepauze.
Locatie: C-Nieuw Vennep, Harmonieplein 2, Nieuw-Vennep.
Kosten deelname: € 90.- per kalenderjaar.
Aanmelden: Sipco Schimmel, koor.secr.1@gmail.com of 06-46056760

Activiteiten

2023:

Zondag 25 december zingt het koor in de Doopsgezinde Gemeente Haarlemmermeer, Hoofdweg Oostzijde 691 te Hoofddorp. Aanvang 10 uur en de dienst staat geheel in het teken van de kerst.

Op vrijdag 22 december zingt Rhythm of Life  kerst in de R.K. Kerk  Anthoniusstraat te  Nieuw Vennep. Van 14.00 uur tot 16.00 uur worden kerstnummers uit het repertoire  gezongen aangevuld met bekende kerstliedjes waarbij de aanwezigen volop mee kunnen zingen. 

In de kerk van de Doopsgezinde Gemeente Haarlem werd op 8 oktober jl tijdens de kerkdienst de kerkzang verzorgd door een combinatie van de koren Zingen voor  Leven Haarlem en Zingen voor Leven Haarlemmermeer (Rhythm of Life) Het geheel was een sfeervol gebeuren dat door de kerkgangers zeer op prijs werd gesteld.

2022: Het 15-jarig jubileum jaar van het koor

Het koor Haarlemmermeer,  Rhythm of Life bestond in 2022, 15 jaar. We hebben het mogen vieren in Pier K te Nieuw -Vennep met een zaal vol publiek. Dat was fijn om na 2 jaar weer op te kunnen treden zonder de 1,5 meter afstand. De voorzitter van Stichting Kanker in Beeld, Cora Honing  feliciteerde ons koor en nam het woord. Daarna volgde er een vrolijk, ontroerend en prachtig concert onder muzikale  leiding van Carole Kroese en Elise Blesgraaf. Er waren 2 gastsolisten aanwezig, namelijk Fredie Kuiper en Mariëtte Kroese. Fredie Kuiper speelde accordeon en  met haar iets wat Amsterdamse schorre  stemgeluid zong zij mooie liedjes. Mariëtte Kroese is zangeres en zong in vele jazzclubs. Daarnaast is zij ook theatermaker in hart en nieren. Tijdens ons optreden vertolkte zij prachtige liedjes en werd zij begeleidt door Fredie op accordeon. De afwisseling van het koor en solisten maakte dat het een sprankelende en muzikale middag werd.

Hierbij wat reacties van onze eigen koorleden:

Lieve koormaatjes wat hebben we een geweldige, verrassende, vrolijke , blije en inspirerende middag gehad. Dank voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Ik zit nog na te genieten”.

“ Wat een feestje! Genoten! Dank iedereen”.

“ Geweldig! Wat een mooi koor zijn wij! Wat zijn we ver gekomen met onze Carole en Elise.Vakvrouwen! En natuurlijk de goede zorgen van het bestuur.Fantastisch waren Fredie en Mariette, zij maakten het compleet.”

“We hebben veel mensen een fijne middag bezorgd, waaronder mijn buurvrouw van 90 die nooit meer ergens komt”

Het optreden in Cobra museum in Amstelveen

Na het lustrum concert hebben we ons klaargestoomd om te zingen in het Cobra museum samen met ons zusterkoor Zingen voor je Leven Haarlem/Viva Vocaal uit Haarlem. Stichting Kanker in Beeld had  met het  Cobra museum een mooie samenwerking d.m.v een tentoonstelling met lotgenoten en optredens van vele Zingen voor je Leven koren uit het land. Het was een mooie belevenis. Het optreden samen met Zingen voor je Leven Haarlem was erg fijn. Na dit optreden  hebben we in goed overleg besloten dat ze ook meewerken aan het kerstoptreden wat we uitvoerden op vrijdag 16 december 2022 in Pier K te Nieuw – Vennep. Het was  een prachtige afsluiting van ons  mooie lustrumjaar.

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn