Sla navigatie over

Zingen voor je Leven Leiden

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Stichting Zingen voor je Leven Leiden (Noyana) is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier.
Zingen met een groep mensen die ervaringen met kanker delen blijkt een heel bijzondere meerwaarde te hebben. De sfeer is warm en plezierig. Het is mogelijk om steun te vinden bij elkaar, maar vooral is er de ontspanning en het genieten van samen zingen. Het repertoire bestaat uit liederen uit verschillende landen, populaire songs en af en toe een mantra. De koorleden kunnen ook zelf een lied aandragen dat voor hen een bijzondere betekenis heeft. Het is niet nodig om al ervaring te hebben met zingen en muziek. Elke stem is goed zoals hij is.

Terug naar het overzicht landelijk netwerk

Praktische informatie

Coördinator: Ida Tan
Dirigent: Wieke Ubels
Stemexpressie: Wieke Ubels
Pianobegeleiding: Peter Bontje
Bestuursleden:  I. Tan (voorzitter), A. Hilderink (vice-voorzitter), H. de Mooij (penningmeester), T. van den Boer (secretaris) en R. Parlevliet.

Repetities: Op maandagochtend, een keer in de veertien dagen
Tijd: 10.00 tot 12.15 uur (binnenloop vanaf 09.45 uur)
Locatie: ” Het Kruispunt ” , Schoolstraat 2,  Voorschoten

Kosten deelname: € 110,– per jaar
Aanmelden: I. Tan, idatan@ziggo.nl  of 06 57 32 72 75

ANBI-status

Zingen voor je Leven Leiden heeft de ANBI-status

anbi_fc

Doelstelling:
Het in stand houden van een koor onder auspicien van Stichting Kanker in Beeld. Beoefening van podiumkunst.

Bezoekadres:
Ida Tan
Nesciokade 15
2321 WC Leiden
06-5732 7275

RSIN: 853651759
Bankrekening: NL85RABO0111668514

Jaarverslag:
2020

Jaarrekening:
2020

Beleidsplan:
2021

Activiteiten

‘Vrienden van Noyana’

We zijn eind september 2018 begonnen met het werven van vrienden voor ‘Vrienden van Noyana’. Voor minimaal €12,50 per jaar bent u lid en helpt u ons mee om onze koorkas op peil te houden. Wat krijgt u er voor terug? Heel veel dankbaarheid van het koor, u mag twee maal per jaar een muziekochtend mee beleven en u ontvangt twee maal per jaar een speciale vrienden-nieuwsbrief. U ziet er wel wat in? Stuur een mail naar hilderinkank@hotmail.com

27 september 2021
Gestart op onze nieuwe locatie bij de Volkstuinvereninging in Voorschoten.  Prima plek, het voelde goed voor iedereen. Voor het eerst sinds lange tijd weer met elkaar gezongen, zonder scherm en ook gewoon weer binnen. En wat het extra fijn maakte is dat Peter ons weer kon begeleiden op de piano.

Het leek wel een feestje! Het enthousiasme spatte er bij iedereen vanaf. Er waren ook 3 ‘aspirant’ koorleden, die de sfeer bij ons kwamen proeven. Nou die sfeer was top!

Wat hebben we dit lang gemist.  Die laatste anderhalf jaar vergeten we maar. Dit is wat we willen: Zingen met elkaar!

4 juli 2021
Concert in de Waterlelie in de Leidse Hout in Leiden. Geweldige opkomst, geen spatje regen en veel vrolijkheid en plezier. We waren het enige koor dat optrad. De andere koren durfden het niet, na zo lang niet met elkaar gerepeteerd te hebben. Wij wel! En de kleine schoonheidsfoutjes werden ons vergeven door het publiek. Toen we ‘You are my sunshine’ zongen, brak de zon door. Hoe mooi kun je het hebben!

28 juni 2021

Met elkaar naar de volkstuinen. Nu werkte het weer formidabel mee. Al onze zintuigen gebruikt: geroken, geproefd, gezien en het ‘blotevoetenpad’ gevoeld! Daarna aan de bloemetjes of kruidenthee en natuurlijk weer samen gezongen. Schoolreisjesgevoel!

21 juni 2021

We mogen weer zingen en dat hebben we gedaan ook! Het weer trotserend hebben we heerlijk in de buitenlucht, onder het afdak van de Waterlelie gezongen.

En daarna met elkaar in het Theehuis koffie/thee gedronken en veel bijgepraat. Dat mocht ook weer!

Maart 2021

Van de Stichting ‘Lopen tegen Kanker’ uit Warmond ontvingen wij een cheque van €500,-. Daar zijn we ontzettend blij mee.

Het jaarlijkse wandelevenement in oktober kon vanwege corona niet door gaan. Er waren nu voor individuele wandelaars en fietsers routes uitgezet. Ondanks deze moeilijke tijd hebben toch veel mensen er aan deelgenomen. Ook enkelen van ons eigen koor hebben gewandeld of gefietst. En dit aangepaste evenement heeft nog veel geld in het laadje gebracht. Geweldig! Naast ons koor waren er ook nog andere goede doelen, zoals een hospice.

Januari 2021

We hebben de ‘Aandacht voor Elkaar’ prijs van de gemeente Voorschoten gewonnen! Op 21 januari mocht Ank Hilderink de prijs bij burgemeester Aptroot in ontvangst nemen. €150,- aan cadeaubonnen, in te leveren bij de plaatselijke ondernemers. We zijn er blij mee en ook met het krantenartikel in de Voorschotense Krant. Hoe meer bekendheid, hoe beter!

Januari 2021

Hoe vergaat het ons in deze coronatijd?

In november en december hebben we muziekbijeenkomsten gehad in de mooie hoge Kruispuntkerk in Voorschoten. Zingen mocht niet, maar de ochtenden zijn heel creatief ingevuld met meditatie, klankschalen, luisteren naar muziek, uitleg over muziek en een muziekquiz. Op een goede afstand, mondkapjes en zelf meegebrachte koffie was het fijn om elkaar weer te ontmoeten. Op de allerlaatste dag voor de lockdown, maandag 14 december hadden we onze kerstbijeenkomst met mooie verhalen, gedichten en luistermuziek. Ieder koorlid kreeg een kerststukje mee naar huis, gemaakt door enkele bestuursleden. De koorleden die niet konden komen kregen hun kerststukje thuis bezorgd.
Open snel deze link naar een mooi filmpje Noyana Kerst 2020

En nu in het nieuwe jaar weer contact via onze nieuwsbrieven en thuis zingen d.m.v. de mooie filmpjes die onze dirigente elke keer weer maakt. Laten we hopen dat er na het vaccineren weer meer mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten en beter nog om weer met elkaar te mogen zingen!

CoronavirusTijdens deze Coronacrisis kunnen we gelukkig blijven zingen! Elke maandagochtend zingen we, ieder thuis, met de YouTube filmpjes die Wieke, onze dirigente elke week enthousiast maakt. Peter, onze dirigent, zorgt voor de begeleiding.

Daarnaast houden we elkaar op de hoogte via een wekelijkse nieuwsbrief. Met mooie gedichten, foto’s, recepten en tuin ideeën proberen we elke week positief nieuws met elkaar te delen.

10-jarig jubileumOp 11 mei 2020 vierden we ons 10-jarig jubileum. Heel anders dan we het ons een half jaar geleden hadden voorgesteld. Gelukkig heeft de dag  een feestelijk tintje gekregen en voelden we de verbondenheid met elkaar. We begonnen ‘s ochtends met een fijn zanguur via YouTube, ontvingen allemaal een jubileum nieuwsbrief en er werden fotogebakjes bij alle koorleden thuis bezorgd.

Het grote feest houden we gewoon te goed!

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn