Sla navigatie over

Zingen voor je Leven Leiden

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Stichting Zingen voor je Leven Leiden (Noyana) is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier.
Zingen met een groep mensen die ervaringen met kanker delen blijkt een heel bijzondere meerwaarde te hebben. De sfeer is warm en plezierig. Het is mogelijk om steun te vinden bij elkaar, maar vooral is er de ontspanning en het genieten van samen zingen. Het repertoire bestaat uit liederen uit verschillende landen, populaire songs en af en toe een mantra. De koorleden kunnen ook zelf een lied aandragen dat voor hen een bijzondere betekenis heeft. Het is niet nodig om al ervaring te hebben met zingen en muziek. Elke stem is goed zoals hij is.

Terug naar het overzicht landelijk netwerk

Praktische informatie

Coördinator: Ida Tan
Dirigent: Wieke Ubels
Stemexpressie: Wieke Ubels
Pianobegeleiding: Peter Bontje
Bestuursleden:  I. Tan (voorzitter), A. Hilderink (vice-voorzitter), H. de Mooij (penningmeester), T. van den Boer (secretaris).

Repetities: Op maandagochtend, een keer in de veertien dagen
Tijd: 10.00 tot 12.15 uur (binnenloop vanaf 09.45 uur)
Locatie: Het Praethuys, Volkstuinvereniging, Tuinderspad 1 in Voorschoten

Kosten deelname: € 120,– per jaar
Aanmelden: I. Tan, idatan@ziggo.nl  of 06 57 32 72 75

ANBI-status

Zingen voor je Leven Leiden heeft de ANBI-status

anbi_fc

Doelstelling:
Het in stand houden van een koor onder auspiciën van Stichting Kanker in Beeld. Beoefening van podiumkunst.

Bezoekadres:
Ida Tan
Nesciokade 15
2321 WC Leiden
06-5732 7275

RSIN: 853651759
Bankrekening: NL85RABO0111668514

Jaarverslag:
2022

Jaarrekening:
2022

Beleidsplan:
2023

‘Vrienden van Zingen voor je Leven Leiden – Noyana’

We zijn eind september 2018 begonnen met het werven van vrienden voor ‘Vrienden van Noyana’. Voor minimaal €12,50 per jaar bent u lid en helpt u ons mee om onze koorkas op peil te houden. Wat krijgt u er voor terug? Heel veel dankbaarheid van het koor, u mag twee maal per jaar een muziekochtend mee beleven en u ontvangt twee maal per jaar een speciale vrienden-nieuwsbrief. U ziet er wel wat in? Stuur een mail naar hilderinkank@hotmail.com

Activiteiten

Kerstochtend 19 december
Op 19 december hebben we een hele geslaagde kerstochtend gehad. Zowel koorleden als gasten gingen met een blij en kerstig gevoel weer naar huis.

Naast zang van het koor, solozang van Wieke onze dirigente, pianospel van onze pianist Peter, hebben we ook met zijn allen kerststerren gevouwen voor op een kerstkaart.
Dit vouwen gebeurde onder de bezielende leiding van ons koorlid Meike. Wat een inzet van iedereen. Heel veel dank!

Santa Run
Op 15 december werd in Leiden de Santa Run gelopen. Een sponsorwandeling georganiseerd door Rotary Leiden. Ons koor was één van de goede doelen.

We kregen een mooie cheque van €500,-. Met een groepje van 6 hebben we een heel gezellige sfeervolle wandeling gehad door het mooi verlichte Leiden.

Met ons koor langs de route ergens zingen is niet gelukt. Er was geen geschikte binnen locatie te vinden. Wie weet, lukt het volgend jaar. Want het smaakt wel naar meer!

Loop tegen Kanker op 9 oktober

Op zondag 9 oktober 2022 liepen een paar bestuursleden
mee met de tiende Loop Tegen Kanker in Warmond. Ons koor
was weer een van de goede doelen en we ontvingen
een mooie cheque waar we heel blij mee zijn.

MidzomerMuziekavond op 27 juni

Met enkele van onze ‘Vrienden’ en veel koorleden hebben we een zeer geslaagde vrolijke en zonnige middag gehad. Met o.a. klankschalen in het park en zingen in een bloeiende boomgaard.

Uitleg over de historie en over alles wat groeit en bloeit in het park en een geweldige fotoshoot. Op deze manier hebben we onze ‘Vrienden’ willen bedanken en onze koorleden op iets extra’s willen trakteren.

Muzikale wandeling bij kasteel Duivenvoorde op 23 april 2022

Tweemaal kon onze kerstochtend niet doorgaan ivm met corona, dus dachten we “ We gaan in de zomer buiten iets plannen!” En dat heeft goed uitgepakt!

Samen met onze koorleden, gasten en onze ‘Vrienden van Noyana’ hadden we een geweldige avond met elkaar. In de middag nog regen- en onweersbuien en de hele avond een stralende zon.

Getooid met zelfgemaakte kransen op ons hoofd of om onze nek, zongen we vol enthousiasme buiten op het terras ons publiek toe. Ook de wandeling langs de plaatselijke wijngaard, het biologische drankje en de proeverij van verschillende soorten kruidenthee, waren een succes.

Het smaakte naar meer!

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn