Sla navigatie over

Zingen voor je Leven Oss

Even niet denken aan ziek zijn bij het Chaja Koor…een “Zingen voor je Leven” koor…

Bij een koor van “Zingen voor je Leven” staat meedoen aan én het plezier in zingen centraal. ‘Als je zingt, gebeurt er iets met je. Je voelt de trillingen in je keel, in je hoofd en in je lijf. Je brein ontspant, je ademhaling verdiept, en dat heeft een ontspannend en tegelijkertijd opwekkend effect. De deelnemers komen met veel plezier naar hun tweewekelijkse repetities. ‘Zingen geeft me een stem’, zeggen ze. En: ‘Als ik zing, voel ik dat ik leef.’ Bij “Zingen voor je Leven” maakt het niet uit of je goed bent of niet. In alle vrijheid ontdek je je eigen stem. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. Iedereen is welkom.

De koorleden hebben allemaal, direct of indirect, met kanker te maken. Door samen te zingen denken ze even niet aan de gevoelens van paniek, angst, boosheid of rouw. Het plezier en de saamhorigheid versterken elkaar. Als iemand even moet zitten of als iemand moet huilen, schrikt niemand daarvan. Er hoeft niets uitgelegd te worden. Troosten kan als daar behoefte aan is. De koorleden leven met elkaar mee. Er ontstaat een netwerk waar mensen veel aan hebben, ook tijdens zware behandelingen of als de dood nabij komt.

Voor Annet Vervoort, onze stembevrijder/dirigent, en Job Gerards, onze muzikale begeleider, staan plezier en saamhorigheid tijdens de repetities voorop en hun manier van werken kenmerkt zich door eenvoud en lichtheid. “We gaan ophouden met ‘ons best doen’, we ontdekken dat we al muziek zijn. Onze eigen muziek, uniek, zoals er nergens anders op de wereld geklonken wordt!”

Terug naar het overzicht landelijk netwerk

Praktische informatie

Coördinator: Jan van Hooren
Stembevrijder/dirigent: Annet Vervoort
Muzikale begeleider: Job Gerards

Repetities: om de 2 weken, actuele data zie website www.stichtingchaja.nl
Tijd: 09.30 tot 12.00 uur.
Locatie: De Groene Engel, Kruisstraat 15, 5341 HA Oss
Kosten deelname: € 70,- per halfjaar, inclusief koffie/thee
Aanmelden: Je bent altijd van harte welkom om vrijblijvend een ochtend mee te maken, wel fijn als je dit van te voren even meldt via tel nr. 06-51360826 of stichtingchaja@live.nl
Zangervaring is niet nodig, plezier staat voorop.

Website: www.stichtingchaja.nl
Facebook: Stichting Chaja Oss e.o.

Foto regionale korendag 2018 in gaststad Oss.

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn