Zingen voor je Leven Leiden

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Stichting Zingen voor je Leven Leiden (Noyana) is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier.
Zingen met een groep mensen die ervaringen met kanker delen blijkt een heel bijzondere meerwaarde te hebben. De sfeer is warm en plezierig. Het is mogelijk om steun te vinden bij elkaar, maar vooral is er de ontspanning en het genieten van samen zingen. Het repertoire bestaat uit liederen uit verschillende landen, populaire songs en af en toe een mantra. De koorleden kunnen ook zelf een lied aandragen dat voor hen een bijzondere betekenis heeft. Het is niet nodig om al ervaring te hebben met zingen en muziek. Elke stem is goed zoals hij is.

Terug naar het overzicht landelijk netwerk

Praktische informatie

Coördinator: Ida Tan
Dirigent: Wieke Ubels
Stemexpressie: Wieke Ubels
Pianobegeleiding: Peter Bontje
Bestuursleden:  I. Tan (voorzitter), A. Hilderink (vice-voorzitter), H. de Mooij (penningmeester), T. van den Boer (secretaris) en R. Parlevliet.

Repetities: Op maandagochtend, een keer in de veertien dagen
Tijd: 10.00 tot 12.15 uur (binnenloop vanaf 09.45 uur)
Locatie: ” Het Kruispunt ” , Schoolstraat 2,  Voorschoten

Kosten deelname: € 110,– per jaar
Aanmelden: I. Tan, idatan@ziggo.nl  of 06 57 32 72 75

ANBI-status

Zingen voor je Leven Leiden heeft de ANBI-status

anbi_fc

 

 

 

Doelstelling:
Het in stand houden van een koor onder auspicien van Stichting Kanker in Beeld. Beoefening van podiumkunst.

Bezoekadres:
Ida Tan
Nesciokade 15
2321 WC Leiden
06-5732 7275

RSIN: 853651759
Bankrekening: NL85RABO0111668514

Jaarverslag:
2019

Jaarrekening en Meerjarenbegroting:
2019

Beleidsplan:
2020

Activiteiten

‘Vrienden van Noyana’

We zijn eind september 2018 begonnen met het werven van vrienden voor ‘Vrienden van Noyana’. Voor minimaal €12,50 per jaar bent u lid en helpt u ons mee om onze koorkas op peil te houden. Wat krijgt u er voor terug? Heel veel dankbaarheid van het koor, u mag twee maal per jaar een muziekochtend mee beleven en u ontvangt twee maal per jaar een speciale vrienden-nieuwsbrief. U ziet er wel wat in? Stuur een mail naar hilderinkank@hotmail.com

Nieuws

Coronavirus
Tijdens deze Coronacrisis kunnen we gelukkig blijven zingen! Elke maandagochtend zingen we, ieder thuis, met de YouTube filmpjes die Wieke, onze dirigente elke week enthousiast maakt. Peter, onze dirigent, zorgt voor de begeleiding.

Daarnaast houden we elkaar op de hoogte via een wekelijkse nieuwsbrief. Met mooie gedichten, foto’s, recepten en tuin ideeën proberen we elke week positief nieuws met elkaar te delen.

 

 

 

 

 

10-jarig jubileum
Op 11 mei 2020 vierden we ons 10-jarig jubileum. Heel anders dan we het ons een half jaar geleden hadden voorgesteld. Gelukkig heeft de dag  een feestelijk tintje gekregen en voelden we de verbondenheid met elkaar. We begonnen ‘s ochtends met een fijn zanguur via YouTube, ontvingen allemaal een jubileum nieuwsbrief en er werden fotogebakjes bij alle koorleden thuis bezorgd.

Het grote feest houden we gewoon te goed!

 

 

 

Banner
We hebben een eigen banner! Een banner van ons ‘Noyanakoor’. Het ontwerp is van een koorlid van ons en samen met haar zoon heeft ze ervoor gezorgd dat de banner zo prachtig gedrukt is. We zijn er heel blij mee. Het logo van Kanker in Beeld staat er natuurlijk ook nog steeds op!

Activiteiten

Op 13 juli hebben we elkaar weer ontmoet na 4 corona maanden. We hebben een wandeling gemaakt in de Leidse Hout, wat gedronken op het terras van het theepaviljoen en heerlijk gezongen in de openlucht onder het dak van de Waterlelie. Fijn om elkaar weer in het echt te ontmoeten, te zien en te spreken. Hopelijk na de zomervakantie meer mogelijkheden.