Zingen voor je Leven Roosendaal

Zingen voor je leven Roosendaal bestaat sinds maart 2014. In de afgelopen jaren heeft het koor zich ontwikkeld tot een warme groep van mensen die niet alleen met elkaar zingen, maar elkaar ook een hart onder de riem steken op moeilijke momenten en daarnaast veel met elkaar lachen. Ook al is het inmiddels een hechte club, de groep staat erg open voor het verwelkomen van nieuwe leden.

In een ontspannen en open sfeer kun je met lotgenoten het bijzondere ervaren van wat samenzang met je kan doen: de muziek tilt je even op en laat je daarna zachter landen.

Zingen voor je Leven Roosendaal is het eerste en enige koor voor (ex)kankerpatiënten en naasten in West-Brabant.

Terug naar het overzicht landelijk netwerk

Praktische informatie

Koorleider/dirigent: Vacant

Repetities: Tweewekelijks op woensdagmiddag
Tijd: 13.30-15.30 uur
Locatie: Cultuurhuis Bovendonk, Roosendaal
Kosten deelname: € 12,50 per maand
Aanmelden: zvjlroosendaal@gmail.com

www.facebook.com/zingenvoorjelevenroosendaal

Over Josje Jonker (neemt afscheid)
Als dirigent van Zingen voor je Leven Roosendaal mag ik iedere repetitie ervaren wat muziek mensen kan geven. Zeker als ze in hun leven grote uitdagingen te verwerken krijgen, zoals ziek zijn of een dierbare verliezen. Zingen geeft mensen een stem op momenten dat ze geen woorden meer hebben. In het samen zingen komt vaak dat stukje ongedwongen ontspanning terug, waarin hernieuwde energie te vinden is.

Mijn werk- en opleidingsachtergrond ligt in het werken met zowel de zangstem als de spreekstem. Vanuit mij opleiding tot logopedist was ik als docent Stem en Spreekvaardigheid tot 2018 verbonden aan de Fontys Academies voor Theater en Muziektheater. Daarnaast schreef ik eigen muziek en stond ik veelvuldig zelf op het podium. Omdat de verbinding van mensen mij oneindig boeit, heb ik in 2007 een master Tekst en Communicatie aan de Universiteit van Tilburg afgerond, met als afstudeerrichting ‘Betekenisoverdracht via geluid in respectievelijk spreken en muziek’. Mijn werkende leven heeft zich inmiddels uitgebreid met meerdere creatieve activiteiten: naast koorleider en zangeres ben ik ook schrijver en verhalenverteller en mag ik met enige regelmaat mensen in beeld brengen via mijn portretschilderijen en -tekeningen.

Ik ben dankbaar dat ik via creativiteit mensen in verbinding mag brengen met zichzelf en elkaar.

Meer informatie over Josje: http://www.josjejonkerportretten.nl