Sla navigatie over

“Zonder oordeel schrijven.”

Pieta Besseling, 58 jaar, doet mee aan Schrijven voor je Leven.

“Ik schrijf mijn hele leven al: brieven, dagboeken, noem maar op. Maar bij Schrijven voor je Leven heb ik een andere manier van schrijven ontdekt. Het gaat daar niet om het bijhouden van gebeurtenissen en ervaringen voor jezelf, maar om in contact komen met wat er in je leeft door middel van speciale schrijfoefeningen. Want al ben je eerlijk in een dagboek, je kunt ook dan nog steeds dingen uit de weg gaan.
Voorafgaand aan een landelijke schrijfdag kregen we vijf weken lang oefeningen op via internet. Toen we die op de dag zelf bespraken, bleek ik er eentje vergeten te hebben. Die oefening begint met ‘Ik ben trots op mezelf omdat…’. Tja, dat zei natuurlijk wel iets over mij, dat ik die uitgerekend vergeten was. Mag ik je uitnodigen om die oefening nu te doen, vroeg de schrijfcoach. Ik begon er aan en zat binnen twee minuten al te huilen. Ik heb nu eenmaal niet geleerd om trots op mezelf te zijn.
De essentie is dat je zo snel schrijft dat de innerlijke criticus die altijd van binnen meepraat, er niet tussen kan komen. En daardoor kan dat wat in jou zo graag gehoord wil worden eruit en erkenning krijgen. Je bent niet alleen iemand met kanker. Je kunt ook andere dingen in je leven hebben meegemaakt die niet zo makkelijk zijn. Als die samen komen met een ziekte die je leven op zijn kop zet, is de belasting wel eens zwaar. Dat je dat kunt verlichten door zonder oordeel te schrijven over wat er diep vanbinnen zit, is echt fijn.”

085 – 273 83 33
info@kankerinbeeld.nl

Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn